KORKUNÇ! IŞİD Gaziantep'te köle satış bürosu açtı...

Alman televizyon kanalı ARD, IŞİD'in elinde esir olarak tutuğu Yezidi kadın ve çocukları, Türkiye'deki köle irtibat bürosu aracılığı ile sattığını ortaya çıkardı.

Alman televizyon kanalı ARD, IŞİD'in elinde esir olarak tutuğu Yezidi kadın ve çocukları, Türkiye'deki köle irtibat bürosu aracılığı ile sattığını ortaya çıkardı.

Alman devlet kanalı ARD muhabirleri, IŞİD'inTürkiye'de açtığı irtibat büroları ile yaptığı köle satışını görüntüledi. Kanalı muhabirleri,Türkiye'de yaşanan bir köle satışını anbean görüntüleyerek ve tanıkları ile görüşerek haberleştirdi. Haberde yakınları IŞİD'in elinde rehin bulunan Yezidi bir ailenin, IŞİD'in köle pazarındaki yakınlarını satın alarak, kurtarmasına yer verildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN İLETİŞİM KURULUYOR

Ebu Mital adlı Kürt bir aracı üzerinden IŞİD'in Türkiye'deki köle pazarı irtibat bürosuna başvuran aile, 2-4 yaş arasındaki 3 çocuklu bir anne ile 11 yaşındaki bir çocuğu kurtardı. Görüntülerde IŞİD militanları ile internet üzerinden iletişime geçen Ebu Mital, önce militanlarla pazarlık yaparak bir fiyat belirliyor. Ardından Gaziantep'e giderek, Whatsappüzerinden parayı vereceği kişinin adını ve IŞİD irtibat bürosunun adreslerini alıyor.

IŞİD İRTİBAT BÜROSUNA GİDİLİYOR

Verilen adrese giden Mital'in, sadece Suriyelilerin çalıştırıldığı ve para sayma makinaları bulunan büroda yaptığı görüşmeler de gizli kamerayla görüntüleniyor. Genç kadınlar için 20 bin dolar talep eden örgüt, 11 yaşındaki erkek çocuk için Mital ile 15 bin dolara anlaşıyor. Görüntülerde Mital'in parayı teslim ettiği militanların, paranın tam olup olmadığını para sayma makinaları ile kontrol ettiği görülüyor.

REHİNE TESLİMİ SURİYE'DE YAPILIYOR

Paranın tesliminden sonra Suriye'de bir otele geçen Mital, yine Whatsapp üzerinden mesaj bekliyor. Militanların paranın kendilerine ulaştığını söylemesinin ardından, Mital'e anne ve çocukların teslimi için birinin kendisini arayacağı söyleniyor. Ailenin yakınlarına kavuşmasında ise gözyaşları sel oluyor.

ÖRGÜTE 2.5 MİLYON DOLAR ÖDEDİ

ARD'ye konuşan Mital, köle alışverişinde para transferinin Türkiye'deki IŞİD irtibat büroları üzerinden yürütülüp örgüte aktarıldığını belirterek, son bir yılda 250 Yezidi kadın ve çocuğu IŞİD'den geri aldığını ve bunun için örgüte 2.5 milyon dolardan fazla para ödediğini söyledi.

Mital, ayrıca IŞİD elindeki Ezidi kadın ve çocukları numaralandırarak, fotoğraflarıyla birlikte dijital ortamda satışa sunduğunu da söylüyor.

http://www.arizali.tv/c/anasayfa/yeni/1