TÖSED-YENI YIL RESEPSIYON’DA TERÖRE LANET VURGUSU ÖNPLANA ÇIKTI

Kısa adı ‘TÖSED’ olan ‘Belçika Türk Özel Sektör Derneği’ geleneksel hale getirdiği ‘Yeniyıl Resepsiyonu’nu Belçika’da bulunan Ünlü Mimar Şefik Birkiye’ye ait ‘Vizzion-Architects’ salonunda gerçekleştirildi.

Kısa adı ‘TÖSED’ olan ‘Belçika Türk Özel Sektör Derneği’ geleneksel hale getirdiği ‘Yeniyıl Resepsiyonu’nu Belçika’da bulunan Ünlü Mimar Şefik Birkiye’ye ait ‘Vizzion-Architects’ salonunda gerçekleştirildi.

TÖSED Başkanı Yaşar Tümbaş ve Yönetim kurulu üyelerinin konuklarını ağırladığı resepsiyona T.C. Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Engin Solakoğlu, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, eşi Esin Ulusoy, Federal Milletvekili ve Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Muavin Konsolos Yavuz Aybaş, AB nezdinde CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç, Mimar Şefik Birkiye, Eski Başkanlardan Yılmaz Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kazım Korkmazer, Mustafa Taşkıran, Robert Dinky, Kenan Erciyes, Yusuf Zümbültaş, Hüseyin Demirel, iş ve sanat dünyasından kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Resepsiyonda davetlilerle yakından ilgilenen Başkan Yaşar Tümbaş, yaptığı selamlama konuşmasında şunlara değindi :

« Yeni Yıl Resepsiyonumuza hoş geldiniz der, sevgi ve saygı ile sizleri selamlarım. 25 şubat 2014 tarihinden beri iş başında olan Yönetim Kurulumuz  2014’te olduğu gibi 2015 yılında da 9 etkinlik düzenlemiş olup, sizlere ve Belçikali Türk toplumuna layık olma amacı taşımakta  ve  seküler, bağımsız ve örnek bir Dernek sıfatını muhafaza etmektedir.

2015 yılında yaşanmışs olan çok acı olaylar bizim gibi derneklere büyük bir görev ve sorumluluk yüklemekte olup, amacımız Belçika’da (hatta Avrupa’da) birlikte yaşamanın başarılı olması için gerekli uyum ve örnek davranışları ön plana çıkaran etkinlikler ve eylemlere öncelik vermektir.

Ayrıica, bu akşam aramızda « Brussels Business Club » yöneticileri de bulunmakta. Amacımız 18 şubat 2016 akşamı iş başına gelecek yeni Yönetim kurulunun 2017 yılında bu sempatik Business klübü ile de müşterek etkinlikler düzenleyerek, iki dernek ve üyeleri arasında bir sinerji oluşturmasıdır.

Başkanı olmakla öğündüğüm Yönetim Kurulumuzun son etkinliği 1 Şubat akşamı Hotel Crowne Plaza’da yapılacaktır. Gecenin onur konuğu ve konuşmacısı Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Didier REYNDERS olup,  Belçika-Türkiye-Avrupa ilişkilerinin son durumu hakkında bir konuşma yapacaktır.

Sözlerimi bitirirken 12 Ocak günü Istanbul’da meydana gelen barbar ve acı olayı şiddetle kınadığımızı bildirir, hepinize ve yakınlarınıza BaşarıIı, Sağlık, huzur dolu ve özellikle Barış içinde yepyeni bir yıl dilerim.»

Resepsiyonda bir konuşma yapan T.C. Brüksel Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Engin Solakoğlu : “Tösed’in saygın üyeleri ve değerli konuklar hepinizi selamlar, Yeni yılınızı tebrik ederim » diyerek sözlerine başladı. Solakoğlu sözlerine şu şekilde devam etti : « 2015 yılı hepimiz için zor geçti. Birçok acı yaşadık ve geçtiğimiz yılı hızla geride bırakmak, 2016 yılında daha güzel günler yaşamak hepimizin ortak arzusu.

Bunun kolay olmayacağını yeni yılın daha ilk günlerinde gördük maalesef. Önümüzdeki tablo karanlık olabilir.

Ama o karamsar olmak için bir sebep değil. Birlikte çalışarak, terör belasıyla insanlığa kasteden bu canavarlarla başa çıkmak mümkün. Birliğimizi korumalı teröre karşı ortak çaba sarfetmeliyiz. Biz en umutsuz görünen anda bile kurtuluş savaşından çıkarak, yepyeni bir Cumhuriyet kuran Mustafa kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının çocuklarıyız” dedi.

Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy ise yaptığı selamlama konuşmasında TÖSED’in etkinliklerini bizzat katılıp ve basından takip ettiğini dile getirerek, sözlerine şu şekilde devam etti :

« Saygın bir kuruluş olan Tösed ile birlikte geöen Cumhuriyet bayramı vesilesiyle ortak etkinlikler düzenledik.   

Tösed’in “2016 yılı boyunca da birbirinden renkli, zengin içerikli ve ses getiren etkinliklere imza atacağından şüphe duymuyor, bunları merakla ve ilgiyle bekliyorum” dedi. 

Resepsiyonü- Birmingham Palace Event Center’in üstlendiği kokteyl’in davetlilere sunumuyla son buldu.

www.belcikahaber.be