"˜SCHAERBEEK GENÇLİK SPOR VE KÜLTÜR ŞÖLENİ'NDE BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

~~Geleneksel olarak her yıl Schaerbeek Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Köse'nin himayesinde yapılan ve bu senede 13. cüsü düzenlenen "Schaerbeek Gençlik ve Spor Şöleni" (Fête du sport et de la jeunesse Schaerbeek) Spor Turnuvasının start vuruşunu Av. Ernest Renan Schaerbeek'de bulunan Crossing stadında Sait Köse gerçekleştirdi.

~~Geleneksel olarak her yıl Schaerbeek Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Köse’nin himayesinde yapılan ve bu senede 13. cüsü düzenlenen “Schaerbeek Gençlik ve Spor Şöleni” (Fête du sport et de la jeunesse Schaerbeek)  Spor Turnuvasının start vuruşunu Av. Ernest Renan Schaerbeek’de bulunan Crossing stadında  Sait Köse gerçekleştirdi.

Turnuva organizatörleri Mehmet Bilge, Sami Selvi ve Canan Göl’ünde hazır bulunduğu turnuvada takımlar gün boyu mücadele ettiler.

Turnuva 20 Mayıs spor müsabakalarında kulüpler centilmence yarıştılar. İki günlük Festivalin ikinci günü olan 21 Mayıs günü

ise eğlence ve gösterilerle geçti.

Belçika’da yaşayan çeşitli uluslara mensup spor ve folklör guruplarının müsabakaları, dans gösterileri ve oyunları Festivale katılan binlerce kişinin takdirini aldı. Alkışlarla karşılanan gösterilerde ‘Dillere Destan ve Albania Fölkör Gurup’larının geleneksel giysileriyle oynadıkları oyunlar alkışlarla karşıladı.

Türkiye ve Dünya Şampiyonlarından olan ve BİAF’ın konuğu olarak etkinlikte bulunan karateci Serkan Yılmaz’ın gösterisi nefesleri kesti.

Festivale ev sahipliği yapan Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse’nin konukları arasında Schaerbeek belediye başkanı Bernard Clerfayt, Brüksel Milletvekilleri Şevket Temiz, hasan Koyuncu, Schaerbeek Başkan yardımcısı Etienne Noel, Evere Belediye Başkan yardımcısı Ali İhsan İnce’de vardı.

Havanında güzel oluşu nedeniyle büyükler gösterileri izleyip, halaylar çekerken, çocuklarda oluşturulan oyun parkurlarında gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşadılar.

Katılımın yüksek olması Başkan Yardımcısı Sait Köse’yi mutlu kılmıştı. Güzel etkinlikle ilgili resimleri resim haberimizin ana resmi ğzerindeki oklarala resim galerimizden izleyebilirsiniz.

***********************************

Güzel bir günde Schaerbeek’lilere güzel saatler yaşatan Başkan yardımcısı Sait Köse’ye Belçika Aydın haber olarak teşekkür ediyoruz.  www.belcikaaydinhaber.com