Son dakika"¦ Ege'de 6,3'lük korkutan deprem

Türkiye gece yarısı Ege'den gelen son dakika haberiyle sarsıldı. Merkez üssü Kos Adası açıkları olan 6.3 büyüklüğündeki deprem, başta Muğla'nın Bodrum ilçesi olmak üzere bir çok ilde de oldukça şiddetli hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 6.3 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşarken, insanlar tatillerini iptal ederek yaşadıkları şehirlere geri dönmek üzere yola çıktılar.

~~Türkiye gece yarısı Ege'den gelen son dakika haberiyle sarsıldı. Merkez üssü Kos Adası açıkları olan 6.3 büyüklüğündeki deprem, başta Muğla'nın Bodrum ilçesi olmak üzere bir çok ilde de oldukça şiddetli hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 6.3 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşarken, insanlar tatillerini iptal ederek yaşadıkları şehirlere geri dönmek üzere yola çıktılar.

~~Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ndan alınan son dakika bilgisine göre saat 01.31’de merkez üssü Muğla’nın Gökova İlçesi’nde 6.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Muğla’nın yanı sıra Ege bölgesi ile Akdeniz’in bazı bölgelerinden de hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar endişe ile sokaklara çıkarken, can kaybı ve hasar konusunda belediye ve ekipler çalışmalara başladı. Kandilli rasathanesi depremi 6,2 olarak revize etti.

~~Kos Adası’nda ölü ve yaralılar var!

~~Yunanistan’ın Kos adasında da şiddetli bir şekilde yaşandı. Deprem sırasında adada bulunan Osman Turanlı adada meydana gelen yıkıma ait görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Yunanistan basını adada 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Adada suların yükseldiği ve yerleşim yerlerinin sular altında kaldığı gözlemlendi.

~~Depremde Kos adasından tarihi çarşı ve Defterdar Camisi’nde hasar meydana gelirken, caminin minaresi yıkıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 6.3 ve merkez üssünü ise Muğla’nın Datça ilçesi olarak açıkladı.

~~Depremde Datça’da bina çöktü!

~~Datça’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Reşadiye Mahallesi’nde iki katlı bir binada büyük hasar meydana geldi. Ferit Papatya’ya (44) ait iki katlı eski tas bina, depreme dayanamadı. Deprem sırasında evde bulunan Hediye Papatya (38) ve 14 yaşındaki yeğeni Hümeyra Papatya kendilerini dışarı attı.

~~Depreme uykuda yakalandıklarını söyleyen Hediye Papatya, “Yeğenim Hümeyra ile evde uyuyorduk. Büyük bir gürültü oldu. Ev üzerimize yıkılıyordu. Düşen taşlardan bizi Allah korudu. Kendimizi dışarı attık. Ev oturulamaz hale geldi” diye konuştu.