NİCE YILLARA BELÇİKA / Celil Gündoğdu

~~Belçika bugün Ulusal Bayramının 186. yılını kutlamanın sevincini yaşıyor. 21 Temmuz 1831 yılında kurulan Belçika, 186 yıllık geçmişiyle bugün Avrupa'nın stratejik ve siyasi anlamda önemli bir ülke konumundadır.

~~Belçika bugün Ulusal Bayramının 186. yılını kutlamanın sevincini yaşıyor. 21 Temmuz 1831 yılında kurulan Belçika, 186 yıllık geçmişiyle bugün Avrupa’nın stratejik ve siyasi  anlamda önemli bir ülke konumundadır.

Bilindiği gibi Brüksel hem Belçika’nın, hem de Avrupa Birliği’nin başkenti olarak günümüzde çok büyük bir fonksiyon icra etmekte.

Öncelikle tüm Belçika halkının Ulusal Bayramını Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde’nin şahıslarında kutluyor nice yıllar diliyoruz.

Belçika’da bir çok uluslara mensup yabancı kökenli toplumlar yaşamakta. En ağırlıklı toplumları İtalyanlar, Faslılar, İspanyollar ve Türkler teşkil etmekte. Belçika’da 1960’lı yıllarda gelmeye başlayan yaklaşık 250 bin Türk kökenli vatandaş yaşamakta.

Dün işçi olarak gelen büyüklerimizin ardından ilerleyen 50 yıllık süreçte Belçikalı Türkler her alanda başarılı çalışmalara imza atmaya Belçika’nın gelişmesi ve ilerlemesinde diğer toplumlarla beraber, büyük katkılar sağlamaktalar.

İdari yönetim anlamında farklı olan Belçika bir merkezi hükümet ve 4 yerel hükümetle idare edilmekte. Belçika parlamentolarında hayli Türk kökenli siyasetçi var. Bu siyasetçiler, zaman zaman bakan, federal ve bölge milletvekillikleri, başkan, başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleriyle hizmetlerine devam ediyorlar.

Eğitim, Hukuk, Ekonomi, sanat ve hemen hemen her sektörde başarılı grafiklerini yükselten Belçikalı Türkler, Belçika’lı yöneticiler tarafından da taltif edilmekteler.

Belçika’yı ikinci vatan olarak yurt edinen Türklerin uyumunda istisnai küçük olumsuzluklar dışında, genel olarak çok büyük ilerlemeler var.

Dünyanın önemli merkezlerinden olan ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de, Türk toplumuna Türkçe dilinde kendi kültürel değerlerimizin korunarak, entegrasyon sürecine Belçika Türkçe Medyası’da büyük katkılarda bulunmaktalar.

Önceki dönemlerde ‘Avrasya’, ‘Yeni Avrupa’, ‘Belçika Haber’, şu anda da ‘Belçika Aydın Haber’ olarak dergi ve sanal haber sitemizle 14 yıldır bu güzel ülkede halkımıza yönelik Türkçe yayın yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Belçika’lı yöneticilerin engin hoşgörüsü ile yaptığımız yayınlarımızda bizlere gösterdikleri hassasiyet ve manevi desteklerinden dolayı tüm resmi kurumlara teşekkür ediyoruz.

Belçika bizim huzur içerisinde yaşadığımız güzel bir ülkedir. Bu ülkede hizmet vermenin mutluluğu ile tüm Belçikalı dostlarımızın ve Belçika vatandaşlığını da elde eden tüm Belçika’lı Türklerin de ‘Belçika Ulusal Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

Çeşitli kültür ve inançlara büyük bir hoşgörüyle ev sahipliği yapan güzel Belçika’ya Nice yıllar diliyoruz.