BTMB ÜYELERİ FLAMAN PARLAMENTOSUNDA.

Belçika Türkçe Medya Birliği-BTMB bir günlük eğitim çalışması programı çerçevesinde Flaman Bölgesi Milletvekili ve Senatör Güler Turan'ın konuğu oldular.

Belçika Türkçe Medya Birliği-BTMB bir günlük eğitim çalışması programı çerçevesinde Flaman Bölgesi Milletvekili ve Senatör Güler Turan’ın konuğu oldular.

Milletvekili Güler Turan’ın ekonomi danışmanı Antonio Georgopalis, Sp.a Genel Başkanı Danışmanı John Crombez’in danışmanlarından Zeynep Balcı, Erwin Van de Putte, Parlamento Basın Sorumlusu ve Medya Genel Koordinatörü Dirk Nuyts hazır bulundular.

BTMB adına Hüseyin Dönmez, Kadir Duran, Fikret Aydemir, Celil Gündoğdu, Zerrin Aydın, Şükrü Sağlam, Mustafa Ulusoy, Birgül Kapaklıkaya, Derya Soysal, Serap Kurtbağrı , Büşra Yılmaz, Hakan Balkan katıldılar.

BTMB’nin talebi üzerine organize edilen programda açılış konuşmasını ev sahibi olarak Milletvekili Güler Turan yaptı. Turan programın hakkında detaylara değinerek, bu buluşmanın kendisine heyecan verdiğini, bu sayede hem gündemde olan konulara değineceklerini ve hemde birlikte çalıştıkları danışmanları ve özellikle parlamento medya iletişim, parlamento muhabirliği gibi konularda genel bilgiler sunulacağını belirtti.

BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez’in kısa konuşmasının ardından Milletvekili Güler Turan özgeçmişi ve siyasetle tanışma sürecini duygusal bir dille anlatarak konukları ile paylaştı. Turan son yıllarda gündemde olan önemli konularda nasıl bir süreç yaşadıklarını, nasıl bir duruş sergilediklerini ve gerekçelerini dillendirerek bir dunum yaptı.

Milletvekili Güler Turan bazen kişisel düşünce ile parti yaklaşımı konusunda zorlukları olduğunu, bazende anlaşılmakta zorluklar yaşadıklarını belirterek, özellikle söylemek istediklerini anlamayan bir kesimin olayları çarpıtarak kamuoyuna sunuş tarzlarını görüce de üzüldüklerini ifade etti. Turan siyasetin zor bir iş olduğunu, Belçika’nın bu kurumlarında bir Türk kökenli politikacı olarak sadece bir kesimin ve spesifik konuların değil tüm ülkenin insanlarının temsilcisi olarak bir duruş sergileme zorunluluğu olduğunu belirtti. Turan bunla birlikte dünyada tüm mazlumların yaşadıkları zorlukları, zulüm ve katliamları parlamentoya taşıyarak Belçika olarak adil bir duruş sergilenmesine katkı sunmaya çalıştığını ifade etti. Güler Turan bunların arasında Filistin dosyası, Suriye dosyası, Myanmar-Araka dosyası gibi konular bulunduğunu ve bu konularda neler yaptıklarını anlattı.

Milletvekili Güler Turan’ın sunumun ardından söz alan Parlamento Basın Sorumlusu ve Medya Genel Koordinatörü Dirk Nuyts ise Belçika’yı temsil eden Saneto, Federal Meclis, Flaman Parlamentosu gibi kurumlarda medya prosedürünün nasıl işlediğini, anlattı. Koordinatör Dirk Nuyts eğer talep edildiğinde BTMB üyelerinin hangi prosedür ile oturumları izleyebilecekleri ve bir basın görevlisi olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda genel bir sunumda bulundu. Koordinatörü Dirk Nuyts ayrıca Flaman Parlamentosunda sürekli bulunma şansı olmayan ancak buradaki oturumlara özel ilgi duyan medya temsilcilerinin üye olma kaydı ile birçok görüntü ve bilgiye ulaşabileceklerini belirtti.

Milletvekili Güler Turan’ın ekonomi danışmanı Antonio Georgopalis, koordinatörlüğünü yaptığı programda Sp.a Genel Başkanı Danışmanı John Crombez’in danışmanlarından Zeynep Balcı, Erwin Van de Putte’de söz alarak parti adına ne tür hizmetler sunduklarını anlattılar. 

Milletvekili ve Senatör Güler Turan’ın ev sahipliği yaptığı bilgilendirme ve eğitim programı buluşması yapılan sunumlar sonrası parlamentoda konuklar adına verilen bir yemek ve ardında genel meclis ve saneto gezintisi ile son buldu.