Son dakika"¦ Toplar Suriye'deki hedefleri vurdu

Türkiye'nin İdlib operasyonu hazırlıkları çerçevesinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına yakın noktalara konuşlanan askeri araçlar tüm gece hazır bekledi. Sabah saatlerinde ise Suriye'deki hedeflere fırtına obüsleri ateşlendi.

~~Türkiye'nin İdlib operasyonu hazırlıkları çerçevesinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına yakın noktalara konuşlanan askeri araçlar tüm gece hazır bekledi. Sabah saatlerinde ise Suriye'deki hedeflere fırtına obüsleri ateşlendi.

~~Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Oğulpınar Karakolu çevresinde çatışma sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin top atışları sürüyor. Öte yandan tankların sınır bölgesine konuşlandırılma çalışmalarına devam ediliyor.

~~Türkiye, Irak ve Rusya'nın çatışmasızlık konusunda uzlaştığı Suriye'nin İdlib kentinde bir yandan Türkiye kentin güvenliği için operasyon hazırlığına girişmişken, diğer yandan Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü Heyet'ül Tahrir-i Şam ile mücadelesi sürüyor. Top atışı yapıldığı düşünülen karakolun yakınındaki sınırın sıfır noktasından yükselen siyah dumanlar, Türkiye tarafındaki Oğulpınar Mahallesi'nden görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İdlib’te ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib operasyonunun ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz” sözlerinin ardından, sınır ötesi operasyon hazırlığı kapsamında Reyhanlı ilçesine sıfır noktadaki Suriye sınırına askeri araç sevkıyatına gece saatlerinde de devam edilmişti.