YÜKSEL:´ MÜSLÜMANLAR´A KARŞI ÖNYARGILARA DUR DENMELİ´

~~Belçika’da yaşayan Müslümanlar’a yönelik önyargıların sade Müslümanlar’ın hayatını zorlaştırdığını, bu konuda dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Federal Milletvekili Veli Yüksel Belçika’nın en çok okunan gazetelerinden biri olan De Standaard gazetesi ile yaptığı mülakatta son derece önemli noktalara değindi.
Federal Milletvekili Veli Yüksel özetle: ‘’ Başkent Brüksel’de Merkez Camii’nin Suudi Arabistan tarafından yönlendirildiği tartışması üzerinden, (Buna Beringen Fatih Camii de ekleyebiliriz), Camilerin tanınma mevzuatını askıya almak girişimi doğru değildir. Flaman Hükümeti Bakanı Bakan Liesbeth Homans(NV-A) bunu yapmıştır.
Camilerin tanınma ve devlet tarafından maddi destek alabilmesi Belçika modelinin önemini ortaya koymaktadır. Din ve vicdan özgürlüğüne saygı, din ve devlet işlerinin ayrı olduğu hukuk devleti Belçika’daki bu uygulama Avrupa’da tek ve özeldir. Bu temel güven ve şeffaflık üzerine oturtulmuş bir sistemdir.
Camilerin tanınması meselesinde Bakan Homans’ın izlediği politika adeta Belçika’daki Müslümanları yargılama olayına dönüştürüldü. Medya ve siyaseti izlediğinizde sanki Belçika Selefiler’le doldu taştı ve bunlar her an ülkeye karşı saldırıya geçecekler gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor.
Bu ülkede yaşayan Müslümanlar’ın büyük çoğunluğu devlete, kanunlara ve anayasaya saygı içerisinde, ve diğer dini inançlara da saygı göstererek hayatlarını sürdürmektedirler. Bu ülkede yaşayan Müslüman toplumu haksız yere yargılamaya kimsenin hakkı yoktur’’ diyerek gelişmelerden duyduğu kaygıları dile getirdi. GÜNDEM.BE