BTF GENEL BAŞKANI ÖMER ZARARSIZ "ÜLKÜCÜLERİ ANLAMAK İSTEMİYORLAR"

~~Belçika Türk toplumunun en önemli çatı kuruluşlarından olan Belçika Türk Federasyonu (BTF), Brüksel merkez lokalinde düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında düşüncelerini, çalışmalarını ve yapacakları etkinlikleri Belçika Türkçe basın mensuplarıyla paylaştı.

~~Belçika Türk toplumunun en önemli çatı kuruluşlarından olan Belçika Türk Federasyonu (BTF), Brüksel merkez lokalinde düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında düşüncelerini, çalışmalarını ve yapacakları etkinlikleri Belçika Türkçe basın mensuplarıyla paylaştı.

Basın toplantısına Belçika Türk Federasyonu Genel Başkanı Ömer Zararsız, eski başkanlardan aynı zamanda Avrupa Türk Konfederasyonu yöneticilerinden  Zeki Yarol, Mithat Öztürk, yöneticiler Muhammed Hasan Aksoy, Yılmaz Karaca, Kamil Uludoğan katıldı.

Bir yılın değerlendirmesini yapan Zararsız şunlara değindi.: “Ülkücüyüm diyenlerin Belçika’da tek adresinin Ülkü Ocakları ve Türk Federasyonu olduğunu” hatırlatarak; “Bu konuda herkes kişisel iradesini yansıtmakta hürdür. Ülkücü hareketi temsil noktasında Belçika Türk Federasyonu ve ona bağlı derneklerdir. Geçmişte bu camianın içinde yer alanlar,  bugün başka siyasi hareketlerin ve oluşumların  içerisindeler. Bu  şahıslar, konuşmalarında ‘eski ülkü ocağı yöneticisiyim’ ifadelerini kullanmasınlar. ‘Eski ülkücü’ifadeleri yanlıştır. Ülkücünün eskisi olmaz.” dedi.

"BİZ MİLLİYETÇİYİZ ÜLKÜCÜYÜZ, IRKÇI DEĞİLİZ"

“Biz, Milliyetçiyiz, ülkücüyüz asla ırkçı değiliz” diyen Zararsız sözlerine şu şekilde devam etti. Belçika Devletinde yaşadığımızın farkında olarak ikili ilişkilerimizi en iyi şekilde sürdürmek için  çalışıyoruz. Tüm Salon toplantılarımızda Belçika milli marşı’nın istiklâl marşımızla birlikte söylenmesine özen gösteriyoruz. Bizler Milliyetçi çizgide faaliyetlerimizi sürdürürken ırkçılık ve ayrımcılığa karşıda mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bu bizim tüzüğümüzde yazılı. Ancak Türkiye’de 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında yaşanan Referandum sürecinde bizim Belçika’daki bazı salon toplantılarımız ülkücü olduğumuz için değil, Sırf Devletin ve Hükümetin yanında durduğumuz için Türkiye karşıtı bazı siyasilerin etkisi ile iptal edildi. Özellikle Anvers Belediyesinde bizlere zorluk çıkartılırken; Charleroi bölgesinde bir sıkıntı yaşamadık.

Geçtiğimiz günlerde yine Anvers’te yaşanan provokasyon sonunda bazı Sivil Toplum Teşkilatları  Anvers belediye başkanını ziyaret ettiler. Burada başkanın Türk toplumundan özür dilediği basına servis edildi. Bu kocaman bir yalandır. Bizim teşkilatımızda  Flamanca bilenlere ve yeminli tercümana metni tercüme ettirdik. Biz özür kaydına  rastlamadık. Burada bazı STK’lar Flaman yerel yönetimlerinden alacağı ödenekler için Türk toplumun geleceği ile oynuyorlar. Bunun farkında değiller.

Yaşadığımız Belçika’da Ülkü Ocakları teşkilatlarımızı çoğaltmak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ancak teşkilatlarımız terör gruplarının hedefinde. Bazı teşkilatlarımız kurşunlanıyor, baz ı teşkilatlarımız bombalanıyor. Teşkilatlarımız Belçika kanunlarına göre kurulmuş ve faaliyetlerini bu çerçevede sürdürüyor, Belçika hükümeti bize yapılan saldırılar karşısında pasif davranıyor. Ama bizler bu tür provokasyonlar karşısında daima sağduyulu davranıyoruz. Belçika makamları karşısında bu olayların hukuki sürecini takip ediyoruz.

"BİZ DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanı’nı, Başbakanı’nı Belçika’daki hiç bir kuruma kesinlikle ezdirmeyiz, yedirmeyiz. Biz devletimizin yanındayız. Ancak yapılan bazı yanlışlıklara da göz yumamayız. Devletin kurumları içerisinde yer alan bürokratların yanlış uygulamalarını da eleştiririz.

“BİZ TÜM SALDIRILARA RAĞMEN, VARLIĞIMIZI SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Genel Başkan Zararsız “Biz Ülkücüler  daima haksızlıkla mücadele ettik” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devletin bazı kaynaklarının kullanımı konusunda diğer dernekler ve yöneticileri bazı ödenekler karşılığında susturulurken, bizler susturulmaya izin vermedik. 1989 yılından bu tarafa kadarda hak etmediğimiz hiç bir talepte bulunmadık. Bugün Belçika’da bir çok sivil toplum kuruluşuyuz diye ortaya çıkan yapılar tabela indirirken; Biz Belçika Türk Federasyonu çatısı altında 11.i derneğimizi açtık. Federasyonumuza bağlı hiç bir teşkilatımızın ne üyeleri ile ne de Belçika makamları ile bir sıkıntısı yoktur. Oniki’nci derneğimizi 2018 yılı içinde Liege bölgesinde  açmak için çalışmalarımız sürüyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.”

“YILSONU ÜLKÜ ŞÖLENİMİZE HERKES DAVETLİDİR”

Basın toplantısının son bölümünde Avrupa Türk Konfederasyonu’nun koordinasyonu ile BTF tarafından 24 Aralık 2017 Pazar günü saat 14:30’da Anvers’te organize edilecek olan “Ülkede Birlik, Ülkede Dirlik” temalı ‘Ülkü Şöleni’ ile Belçika’da ülkücü hareketin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu göstermek amacıyla bir gece düzenleyeceklerini bildirdi.

Şölende dava sanatçıları Mustafa Yıldızdoğan, Nejla Çakmakçı ve Yusuf Ardıçlar gibi sanatçıların katılacağını bildirdi.

www.belcikaaydinhaber.com