HOCALI VE AFRİN ŞEHİTLERİ GENT TÜRK OCAĞI'NDA ANILDI

~~Ermenilerin Rus güçleriyle birlikte 1992 yılında Azerbaycan'a ait topraklarda Hocalı soykırımını gerçekleştirmelerinin ardından 26 yıl geçti. Hocalı'da şehit olanlar ve günümüzde vatan topraklarımıza yönelik Suriye Afrin bölgesindeki terör saldırısını bertaraf eden kahraman şehitlerimiz, Gent Türk Ocağı'nda düzenlenen bir program ile anıldı.

~~Ermenilerin Rus güçleriyle birlikte 1992 yılında Azerbaycan’a ait topraklarda Hocalı soykırımını gerçekleştirmelerinin ardından 26 yıl geçti.

Hocalı’da şehit olanlar ve günümüzde vatan topraklarımıza yönelik Suriye Afrin bölgesindeki terör saldırısını bertaraf eden kahraman şehitlerimiz, Gent Türk Ocağı’nda düzenlenen bir program ile anıldı.

Türk Ocağı Başkanı Erdal Böcük,  Türk Ocağı Eski Başkanı Recep Tuncer Sarı ve Yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma törenine Azerbaycan’dan Cumhurbaşkanı Sosyal ve Siyasi Meseleler Şubesi Sektör Müdürü Gaffar Aliyev,  Azerbaycan’ın en büyük sivil kuruluş temsilcisi olan ATİM Başkanı  İlham İsmailov, Azerbaycan Birlik Dergisi Genel Koordinatörü İlgar ilkin, Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Salonda Hocalı’da soykırıma uğrayan ve  şehit düşenlerin resimlerinin sergilendiği salonda Türkiye, Belçika Azerbaycan bayraklarıyla düzenlenen salonda duygulu anlar yaşandı.

Nadi Bağseven Hocanın  okuduğu Kuran-ı Kerim ve dualar, ardından gerek Hocalı, gerekse Afrin’de şehit olanlar Fatihalarla anıldı.

Program Recep Tuncer Sarı’nın günün anlamı ile kısa sunumuyla program start aldı. Tuncer Sarı davetlilere “hoşgeldiniz” diyerek kısaca Hocalı ve Afrin’de yaşananlar hakkında kısa bir konuşma yaparak “ Bugün burada Azerbaycan halkından olan ve Ermeniler tarafından Hocalı’da soykırıma uğrayan şehit kardeşlerimizi ve bugün vatanımıza göz diken hain emperyalist kuklaları olan teröristlere karşı mücadele eden şanlı ordu mensuplarımızdan şehit olan askerlerimizi anmak için bir araya geldik. Azerbaycan ve ülkemize yönelik menfur cinayetler ve saldırılarla katliamlara neden olan Ermeni ve teröristleri bir kez daha lanetliyoruz. Yüce Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin. Tüm şehitlerimiz onurumuzdur” dedi.

İlk konuşmacı Gent Türk Ocağı Başkanı Erdal Böcük idi. Böcük yaptığı konuşmada gerek Hocalı gerekse Afrin’de şehit olan tüm kardeşlerimizi ve askerlerimizi anmak için bu toplantıyı tertip ettik. Amacımız bir ke daha Ermeniler ve ülkemizi bölmeye çalışan terörist grupların hain emellerini anlatmak, şehitlerimize ve onların haklı davalarına sahip çıkmaktır. Türk dünyasına yönelik her türlü emperyalist plan, program ve saldırılara rağmen Türk halkı tek vücut olarak mücadelesini vermektedir ve verecektir. Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Azerbaycan’dan Cumhurbaşkanı Sosyal ve Siyasi Meseleler Şubesi Sektör Müdürü Gaffar Aliyev, yaptığı konuşmada Azerbaycan Hocalı şehitlerini anmak için düzenlenen bu anlamlı programa katılmaktan memnun olduğunu belirterek Gent Türk Ocağı başkanı Erdal Böcük’ün şahsında tüm yönetim kuruluna teşekkür etti.

Aliyev, “Bu gün siz değerli kardeşlerimizle hem Azerbaycan halkından olan Hocalı soykırımında şehit olanlarımızı hem de kardeş ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlerde sınırlarını koruma adına Afrin’e başlattığı haklı mücadelesinde şehit olan kahraman askerleri rahmetle anmaktayız. Kardeş olmamızdan kaynaklanan sorumlulukla tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bugün Türk dünyasına yönelik her yerde saldırı vardır. Ermeniler Azerbaycan’a, terör grupları kardeş ülkemiz olan Türkiye’ye yönelik menfur saldırılarını sürdürmekteler. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde bizlere yönelik tüm saldırılara cevap verebilecek kapasitedeyiz. Bunu gerek Azerbaycan, gerekse Türkiye’de cephelerdeki başarılarda görmekteyiz. Bizler bir taraftan cephelerdeki saldırıları diğer taraftan da politik saldırıları göğüslemekteyiz. Ermeni lobisi batıyı da yanına alarak bizlere karşı lobisel saldırılar ve baskılar uygulamaya çalışmakta. Onlar haksız oldukları halde ayak oyunlarıyla Avrupa parlamentolarındaki siyasi algı ve oyunlarıyla bizleri dünya kamuoyunda suçlu duruma düşürmenin mücadelesini vermekteler. Hollanda parlamentosunun aldığı kararı tanımıyoruz. Tarihi konular hakkında parlamentolar değil, tarih bilim adamları karar vermelidir.

Bizler haklıyız asıl soykırım mağduru bizleriz. Bizler haklı davamızı her alanda ve her platformda anlatmak zorundayız. Bu anlamda bu tür etkinlikler her zaman birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesi açısından önemlidir. Azerbaycan halkı her zaman Türk kardeşlerinin yanındadır. Ben bir kez daha Hocalı ve Afrin başta olmak üzere tüm vatan savunmasında şehit olanları rahmetle anıyorum. Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Azerbaycan’ın en büyük sivil kuruluş temsilcisi olan ATİM Başkanı  İlham İsmailov, ise yaptığı konuşmada Hocalı ve Afrin Şehitlerini anma programını düzenleyen Gent Türk Ocağı Başkanı Erdal Böcük ve hususen de Türk Dünyası davasına gönül vermiş olan Recep Tuncer Sarı’ya teşekkür ederek, “Bugün anlamlı bir programda bir aradayız. Ermenilerin Rus kuvvetlerinin öncülüğünde gerçekleştirdikleri Hocalı şehitlerinin 26, yıldönümünü bir kez daha sizlerle anmaktayız. Kardeşlerimiz olarak bu anlamlı günümüzde Avrupa’nın merkezi bir yerinde şehitlerimiz anmanız bizleri memnun etmiştir. Bizler Türkiye ve Azerbaycan’ı her zaman kardeş olarak gördük. Acı ve mutlu günlerimizi birlikte paylaştık ve paylaşıyoruz. Bu gün Türk dünyasına yönelik hem cephelerde hem de siyasi arenada saldırılar var. En son siyasi saldırı ise Hollanda’da yaşandı. Hollanda parlamentosunda Ermeni lobisinin baskısıyla alınan ‘Sözde Ermeni Soykırı’mı tanıyan karar aslında tarih bilimi adına yüz kızartıcıdır. Bu tür kararlar bizi haklı davamızdan alıkoyamaz.

Bizler birlik ve beraberlik içerisinde her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. Türk dünyasına yönelik tüm hain saldırıları kınıyor, gerek Azerbaycan gerekse Türkiye’nin kendini savunma hakkını saygıyla karşılıyoruz. Tüm hain saldırılarda şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci ise yaptığı konuşmada programı organize edenlere teşekkür ederek, “Ermeni Lobisi haksız oldukları konuyu haklıymış gibi dünya kamuoyuna sunup, bir algı operasyonu sürdürmekte. Daha yakın tarihte işledikleri Hocalı Soykırımı ve Türk diplomatlarına yönelik menfur terörist saldırılarını görmeyerek tarihin ötesine giderek mağduriyeti oynamaktalar. Çifte standart bakışlı Avrupa parlamentoları da bu oyuna bilinçli yada bilinçsiz alet olmaktalar. En son Hollanda hükümetinin aldığı karar da siyasi bir karar olup, asla kabul edilemez.

Hocalı’da ve bu gün Türkiye’nin haklı savunmasında şehit olanları bir kez daha rahmetle anıyoruz. Türk dünyası tüm hain emellere karşı uyanık ve birlik olmak zorundadır. Biz iç çekişmelerle, ötekileştirmelerle değil, dayanışmayla, birlik ve beraberlik duygularıyla güçlenmeliyiz” dedi.

Program Recep Tuncer Sarı ve İşadamı İlyas Sarı’nın protokol üyelerine yönelik verdiği ihsan yemeği ile son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com