Oudenaarde Ensar Cami ilgi odağı oldu

Diyanet Vakfı'nın yeni camilerinden birisi olan Ensar Cami, Gent bölgesinde adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Diyanet Vakfı’nın yeni camilerinden birisi olan Ensar Cami, Gent bölgesinde adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Oudenaarde Ensar Cami (vzw p.a.r.e.l) Ensar Tiyatro Ekibiyle Gent Bölgesi’nde adından sıkça söz ettiriyor. Diyanet Vakfı’nın yeni camilerinden birisi olmasına rağmen etkinliklerindeki çeşitlilik ve süreklilik ve kadın kollarının düzenli olarak cami yararına yaptığı Türk kahvaltısına Belçikalıların talebini artırıyor. Geçtiğimiz haftasonunda düzenlenen kahvaltı programına Belçikalıların yoğun katılımı gözlendi. Ensar Cami Dernek Başkanı Özcan Yıldırım “Yabancılara yönelik etkinliklerin devam edeceğini, bu neden ile çeşitli kuruluşlarla irtibat halindeyiz”, dedi.

Kahvaltıya Oudenaarde Belediye Başkan yardımcısı Stefaan Vercamer (CD&V), Flaman Milletvekili Elisabeth Meuleman’in yanısıra Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel (CD&V) de katılarak, destek verdi. Kadınlar kolunun kahvaltı programı için Oudenaarde’ya geldiğini kaydeden Veli Yüksel, “Zaten önemli projelerde kadınlarımızın herzaman önemli katkıları olmuştur. Bu kahvaltı bunun güzel örneğidir. Şimdi önemli olan bu kahvaltı programının kaynaşmaya ve nitelikli projelerin yapılmasına vesile olacağıdır. Bu yüzden kadın kollarını ve Cami Dernek Başkanı Özcan Yıldırım’ı bu önemli çalışmalarından dolayı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu faaliyetlerin diyaloğa, birlik ve beraberliğe büyük katkısı olacaktır”, şeklinde konuştu.

Programda konuklara cami projeleri hakkında bilgi veren Özcan, “Bin 250 metrekare kapalı alanı olan bina bünyesinde, tiyatro salonu, yaşlılar lokali, gençlik lokali, bayanlar lokali, oyun alanı, mescid, sınıflar, yönetim odası dahil pek çok etkinliğe ve gençlere hitap edecek bir ortam yaratma gayreti içerisindeyiz. 2018 yıl sonuna kadar yeni yerimizde hizmet vermeyi amaçlıyoruz”, dedi.