BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ, MOLENBEEK BELEDİYE BAŞKANI FRANÇOISE SCHEPMANS'A TANIŞMA ZİYARETİNDE BULUNDU

T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü tanışma ziyaretlerini sürdürmekte. Brüksel'de bir çok belediye başkanını ziyaret eden Gümrükçü, en son Molenbeek Belediye Başkanı Françoise Schepmans'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

~~T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü tanışma ziyaretlerini sürdürmekte. Brüksel’de bir çok belediye başkanını ziyaret eden Gümrükçü, en son Molenbeek Belediye Başkanı Françoise Schepmans’ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Büyükelçi’nin ziyaretine T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve Büyükelçilik  Müsteşarı Yaprak Ece’de eşlik etti.

Davetlilerini sıcak bir şekilde karşılayan başkan Schepmans’a ise, Basın Danışmanı Mustafa Er,  Türk kökenli genç siyasetçi Filiz Uruş, Recep Uruş, Siyasetçi Celal Kosova ve Molenbeek eski Türk esnaflarından Cevdet Baysal eşlik etti.

Başkan Schepmans kısa tanışma faslından sonra davetlilerine ‘hoşgeldiniz’ diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Sayın Büyükelçi ve sayın davetliler Başkanlığımızı ziyaret ederek, tanışma nezaketinizden dolayı öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi belediyemiz Brüksel’de çeşitli uluslardan insanların yaşadığı multi kültürel yapıya sahip bir belediyedir.

Belediyemizde kendilerinden her zaman memnun olduğumuz Türk kökenli vatandaşlarımızda yaşamakta. Bölgemizdeki Belçikalı Türklerin uyumda gösterdikleri büyük başarı bizlerin her zaman takdirini almıştır. Bölgemiz insanlarının hepsinden son derece memnunuz.

Şu an belediyemizde diğer uluslara mensup insanlarımızla beraber, basın danışmanı başta olmak üzere genç Türk kökenli vatandaşlarımızla da son derece uyumlu bir şekilde çalışmaktayız.

Türkiye’den bize kardeş şehir projesi dahilinde Bodrum ve Samsun ile ilgili kardeş şehir  teklifi geldi. Biz de istişareler neticesinde ‘Samsun’u kardeş şehir projesinde değerlendirmeyi de düşünüyoruz. Bunu sizlerle de paylaşmak istedim” diyerek, sözlerini şu şekilde noktaladı.

“Bölgemizde de yoğunlukla yaşayan Türk toplumunun temsilcileri olarak sizleri belediyemizde ağırlamaktan da çok memnun oldum” dedi.

Büyükelçi Levent Gümrükçü ise yaptığı nezaket ve tanışma ziyaretinde, davetlerini kabul eden başkan Schepmans’a “teşekkür” ederek konuşmasında şunlara değindi.

“Sayın Başkan öncelikle bizlerin davetini kabulünüzden dolayı şahsım ve heyetimiz adına çok teşekkür ediyorum. Ben yeni göreve başlamam nedeniyle, Belçikalı makam ve yöneticilere tanışma adına bir seri ziyaretler yapmaktayım. Bu ziyaret programı çerçevesinde de sizleri de ziyaret ederek, tanışmayı arzuladım. Bu nedenle buradayız. Amacımız hem sizlerle tanışmak hem de bölgenizde yaşayan vatandaşlarımızla ilgili olarak görüş ve düşüncelerinizi paylaşmaktır. Takdir edersiniz ki sizin belediye sınırlarında da vatandaşlarımız var.

Konuşmanızda bölgenizde yaşayan Türk kökenli vatandaşların uyum ve çalışmalarından duyduğunuz memnuniyet, bizleri de memnun etti. Bizler vatandaşlarımıza her zaman bulundukları ülkelerin yasalarına karşı saygılı, toplumsal ortak yaşama uyumları, bulundukları ülkeler için katma değer ifade edilen iyi eğitimli, saygılı, hoşgörülü ve yararlı vatandaşlar olmaları yönünde devamlı tavsiyelerimiz olmakta.

Özellikle yaşadıkları ülkelerdeki gençlerimizin en iyi eğitimleri alarak bulundukları  toplumlara yararlı olmaları ve başarıları her zaman bizlerin takdirini almakta. Bu yönde giderek artan gençleri görmek bizleri de sevindirmekte. Şuan aramızda olan Basın danışmanınız Mustafa Er’in ve Filiz Uruş adlı genç kızımızın birikimli birkaç dil bilerek sizlerin yanında olmasından da çok memnun oldum. Bizler her zaman vatandaşlara ‘iyi bir eğitim ve ileriye dönük yararlı çalışmayı’ önermekteyiz.

Samsun ilimiz ile ilgili kardeş şehir projesi fikrini de sizlerden sevinerek öğrenmiş oldum. Bildiğiniz gibi bu tür projeler farklı kültürlere sahip toplumlarımızın kaynaşması ve birbirlerini en iyi şekilde tanımalarına da büyük katkı sunmakta.

Tekrar bizlere göstermiş olduğunuz  sıcak ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum “ diyerek, Başkan’a kitap hediye ederken, Başkan’da Büyükelçi Gümrükçüye hatıra bir plaket takdim etti.

Program hatıra görüntülerle son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com