Turkse Unie ve YTB birlikte "Gençlere kültür farkındalığını kazandırmak" isimli gezi projesi düzenliyor

Belçika Turkse Unie tarafından gönderilen 'YTB ile birlikte gerçekleştirecekleri "Gençlere kültür farkındalığını kazandırmak" isimli gezi proje haberini sizlerle paylaşıyoruz. Belçika Türk Dernekleri Birliği'miz Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanlığı (YTB) destegi ile "˜'Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı'' çerçevesinde "˜'gençlere kültür farkındalığını kazandırmak'' isimli geziyi 4-11 nisan arası düzenliyor. Belçika'da doğup büyüyen 18 ile 25 yaş arası ve çeşitli bölgelerde yaşayan 28 Türk gençlerimiz bu geziye katılıyor.

Belçika Turkse Unie tarafından gönderilen 'YTB ile birlikte gerçekleştirecekleri  "Gençlere kültür farkındalığını kazandırmak" isimli gezi proje haberini sizlerle paylaşıyoruz.

Belçika Türk Dernekleri Birliği’miz Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanlığı (YTB) destegi ile ‘’Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı’’ çerçevesinde ‘’gençlere kültür farkındalığını kazandırmak’’ isimli geziyi 4-11 nisan arası düzenliyor. Belçika’da doğup büyüyen 18 ile 25 yaş arası ve çeşitli bölgelerde yaşayan 28 Türk gençlerimiz bu geziye katılıyor.

~~Başkanımız Rıfat Can, genel sekreter Ahmet Arkan ve Egitici elemanlarımız Hatice Karakaya ve Gulser Talancioglu eşliğinde gezilecek yerler İstanbul, Ankara, Konya ve Nevşehir olacak. Kayseri’den Belçika’ya dönüş gerçekleşecek. Gezinin amacı Belçika’da yetişen, yaşayan gençlerimizin Türkiye’nin tarihi, kültürel ve bilimsel merkezlerini yakından görerek tanımalarını sağlamak ve böylece milli, tarihi, dini ve kültürel değerlerimizi hissettirmek, ülke ve kültür bilincini aşılamak ve üniversite gezisi ile gençlerimizin üniversite eğitimi almalarını teşvik etmektir. Gezi rotamız Brüksel Charleroi Hava limanından başlayacak, Sabiha Gökçen Havalimanına indikten sonra İstanbul’da otele yerleşilecek.
Dünyanın en güzel şehirlerinin başında gelen İstanbul’umuzda üç gün boyunca gezilecek tarihi yerlerden birkaçı: Ayasofya, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı, Yerabatan Sarnıcı, Galata ve Kız Kulesi, İstanbul Boğazı,... Otobüsle Ankara Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine (TOBB ETÜ ) gidilecek.
Gençlerimiz Üniversitemizi tanıyacak, eğitimi hakkında bilgi alacak, öğrencilerle tanışacak Yrd. Doc. Dr. Necmettin Turinay ve Prof. Dr. Yusuf Sarınay sunacagı Tarihimizi anlatan Seminer katılınacak ve Ankara gezilinecek. Bir gece Üniversitenin yurdunda konaklandıktan sonra Konya’ya gitmek için yola çıkılınacak. “Gez Dünya’yı gör Konya ’yı ve Kim olursan ol, gel, gel ne olursan ol yine gel’’samimiyetiyle seni bağrına basan Mevlana’yı tanımak ve Selçuklu mimarisinin birçok eserini bu şehrin caddelerinde, sokaklarında keşfedeceğiz. Yorucu bir günün ardından Nevşehir Spor İl Müdürlüğüne ait Nevşehir Gençlik Merkezinde kalmak için yola çıkılınacak.
Proje Partnerimiz Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir Temsilcisi Hüsamettin bey ve bir kaç Üniversiteli gençler bize eşlik edecek. Aynı akşam Ebru saatı ve gün içinde çanak çölmek atolyesine katılınacak. Kapadokya’da görülecek yerlerden birkaçı: peribacaları, yeraltı şehri ve uçsuz bucaksız vadi,… Son gece Kayseri Emin Koçak Hotel’de kalınalacak ve Sabah erken saatlerinde havaalanından Bruksel’e yolculuk başlayacak.
Kültür gezimizi bu şekilde tamalamış olacagız. Bu güzel gezimizi destekleyen Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanlığı (YTB ) Proje partnerimiz Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Ankara Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine (TOBB ETÜ) çok teşekkürlerimizi sunar, bir sonraki güzel çalışmalara imza atmak amacıyla herkezi selamlıyoruz.