BATI AVRUPA'DA AÇIKÖĞRETİM FIRSATLARI BRÜKSEL'DE TANITILDI.

~Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi (AÖS) Batı Avrupa Programları Bilgilendirme Toplantısı 30 Mart 2018 günü Brüksel'de gerçekleşmiştir.

~Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi  (AÖS) Batı Avrupa Programları Bilgilendirme Toplantısı 30 Mart 2018 günü Brüksel’de gerçekleşmiştir.

T.C. Büyükelçiliği Şehit Diplomat Dursun Aksoy Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında katılımcıların sorularını T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Eğitim Müşavir Vekili Ali Özgür ile Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Atilla Doğan ve Selahatdin Tarhan cevaplamışlardır. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörlüğü ile T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği işbirliğinde düzenlenen Batı Avrupa’da Açıköğretim Fırsatları’’ bilgilendirme toplantısına öğretmenler ve vatandaşlar katılmıştır.

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu toplantı sırasında katılımcıların sorularını cevaplarken; ‘’öğretim düzeyinin yükselmesi için, kadınlarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz hep birlikte çalışmalıyız. Başkonsolosluğumuzun vatandaşlarımızla buluşmalarında açıköğretim yoluyla eğitim, öğretimin fırsatlarının tanıtılması için Eğitim Müşavirliğimizle birlikte çalışmalarda bulunacağız’’ demiştir. T.C.Brüksel Eğitim Müşavir Vekili Ali Özgür ise, Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu ile işbirliği içinde Belçika’daki vatandaşlarımızın ortaokul, lise ve üniversite mezunu olabilmeleri için gayret gösterdiklerini ifade ederek, T.C. Brüksel Başkonsolosluğunun destekleri ile öğrenci sayısının artacağına inandıklarını belirtmiştir.

Toplantıda Anadolu Üniversitesi Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesinin Batı Avrupa’daki eğitim-öğretim faaliyetlerinin ayrıntılı olarak sunmuştur. Dr. Doğan sunumu sırasında Açık Öğretim Sistemi, İkinci Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen programları ayrıntılı olarak anlatmıştır. Dr Doğan; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Batı Avrupa Programlarında lisans ve önlisans olmak üzere toplam 21 program bulunduğunu, bunların tamamına ikinci üniversite kapsamında kayıt yapılabileceğini belirtmiştir. Gelecek öğretim yılında üniversite öğrencisi olmak isteyenlerin  www.anadolu-uni.de  adresinden başvuru işlemini gerçekleştirebilecekleri hatırlatıp, seçme sınavı başvurularının 15 Mayıs 2018 günü sone ereceğini ifade etmiştir.

Toplantının kapanış bölümünde tekrar söz alan Dr. Doğan, ‘’Anadolu Üniversitesi AÖS Batı Avrupa Programları 7 ülke, 12 merkezde sınav hizmeti sunan, yine Avrupa’daki 20’yi aşan ülkede öğrencisi olan büyük bir organizasyondur. Tanıtımlarımız bundan sonrada artarak devam edecek'' dedikten sonra, T.C. Brüksel Büyükelçiliğindeki Tanıtım toplantısı fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.