ÇOCUKLARIMIZ AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADILAR

Ülkemizde ve yurt dışı temsilciliklerimizde de kutlanan "¹23 Nisan Çocuk Bayramı"º Avrupa'nın başkenti Brüksel'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza hediye ettiği  ‹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı› bilindiği gibi daha sonra bu bayram dünya çocukları tarafından da kutlanmakta.

Ülkemizde ve yurt dışı temsilciliklerimizde de kutlanan ‹23 Nisan Çocuk Bayramı› Avrupa'nın başkenti Brüksel'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Brüksel'de bulunan Passage 44'de, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği himayesinde, Saint Josse Belediyesi katkılarıyla, Eğitim Müşavirliği'nin bünyesindeki Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kutlamada, çocuklar bayramlarını coşkuyla kutlamanın sevincini yaşadılar.

Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Zeynep Uludüz'ün ve minik başarılı sunumlarıyla start alan program saygı duruşu ve Belçika,Türkiye milli marşlaının okunmasıyla start aldı.

Büyükelçi Levent Gümrükçü›nün himayesinde gerçekleştirilen kutlama programına, Nato nezdinde büyükelçi Fatih Ceylan,Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı (TMR) Korgeneral Nihat Kökmen, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Türk delegasyon ve sivil örgüt temsilcileri, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri ve 500'ü aşkın öğrenci ve ailelerinden oluşan davetli katıldı.

Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Zeynep Uludüz'ün ve minik başarılı sunumlarıyla start alan program saygı duruşu ve Belçika,Türkiye milli marşlarının okunmasıyla start aldı.

İlk konuşmacı T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavir Vekili Ali Özgür oldu.

Özgür, «Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza hediye ettiği bu güzel bayramı bu gün sizlerle kutlama'nın sevincini yaşamaktayız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu güzel bayramı armağan eden Ulu önder Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle yad ediyoruz.

Hazırladığımız bu güzel programda çocuklarımızın özgüven ve yeteneklerine şahit olacaksınız. Bu duygularla, ‹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım» dedi.

Daha sonra programa katkı sunan Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, yaptığı selamlama konuşmasında, «Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aydın ve ileriyi gören bir lider olarak özelde Türk, genel de tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramı bugün Avrupa'nın başkenti'nde diğer uluslara mensup çocuklarla kutlamanız çok anlamlıdır.

Modern Türkiye'nin kurulmasında büyük çabalar sarfeden Atatürk'ün «Yurt'ta barış, cihan'da barış» söylemini çok önemsiyorum. Atatürk'ün barış dolu bir dünyayı ancak geleceğimiz olan çocukların kuracağını görerek, bu bayramı siz değerli çocuklara hediye etmesi de bu bakımdan çok anlamlıdır. Bu bayramın barışın ve farklı kültürlerin bir bileriyle tanışması ve barışın korunmasın da önemli rol oynadığını düşünüyorum. Bu duygularla bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm organizatörleri ve çocuklarımızı tebrik ediyor, bayramlarını kutluyorum› dedi.

BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ: CUMHURİYETİMİZ GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA EMANET'TİR»

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü,"Öncelikle bu güzel ve anlamlı organizeyi gerçekleştiren Eğitim Müşavirliğimiz bünyesinde görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerimize ve  geleceğin büyükleri ve karar alıcıları olacak olan çocuklarımıza teşekkür ederek, başlamak istiyorum.

Çocuklarımız geleceğin karar alıcılar olarak. Türkiye'yi temsil edeceklerinden dolayı, son derece önem taşımaktalar.

Ulu Önder Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği, ‹23 Nisan Çocuk Bayramı', dünyadaki ilk resmi çocuk bayramıdır.  Buradan da Atatürk'ün yaptığı hizmetler ve aldığı kararlarla da ne kadar ileri görüşlü olduğunun görebilmekteyiz.» dedi.

Gümrükçü,"konuşmasını şöyle sürdürdü:

«Geçen yıldan başlayan bir geleneği devam ettirerek Atatürk'ün bu bayramı tüm Dünya çocuklarına armağan etmesiyle de anlamlı bir şekilde sadece Türkiye'den şarkıların ve türkülerin değil, aynı zamanda başka ülkelerinde de şarkı ve danslarının ve gösterilerinin sergilenecek olmasını çok anlamlı buluyorum. Temennim bu uluslararası festivalin giderek yaygınlaşmasıdır.

Bugün burada modern, bağımsız, güçlü, demokratik bir Türkiye'den bahsedebiliyorsak, bu güzel ülkenin burada temsilcileri ve vatandaşları olarak bulunabiliyorsak; bu herşeyden önce hepinizin şimdiden kahramanı olduğuna inandığım Mustafa Kemal Atatürk'e onun önderliğinde kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz› diye düşünüyorum. 98 yıl önce olduğu gibi bugünden sonra yüzyıl boyunca da daha sonraki zamanlarda da TBMM'nin Türk milletinin demokrasiye,eğemenliğine bağlılığının bir nişanesi olarak dimdik ayakta duracağına ve bizi birbirimize bağlayan, bizi millet yapan en önemli değerlerden birinin ilk temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin 23 Nisan'ında hep büyük bir heyecanla ve çoşkuyla kutlanacağına inanıyorum» diyerek Büyükelçi Gümrükçü, sözlerine şu şekilde devam etti.

«Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünya çocuklarına armağan ederken; burada sadece çocuklara olan sevgisini değil, aynı zamanda sizlere güvenini de ortaya koyduğunu, size sadece bir hediye vermekle kalmayıp,aynı zamanda büyük bir sorumluluk yüklediğini düşünüyorum. Ben sizlerin gözlerinizdeki bakışlardan bu görevin emin ellerde olduğunu, bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinizden emin olduğumun mutluluğunu yaşıyorum. Burada en büyük görev Ailelere düşüyor, Atatürk'ün verdiği görevin başarıya ulaşması için sizlerin çocuklara büyük desteği gerekiyor.bu duygularla ‹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı tebrik ediyorum» dedi.

Kutlama, Belçika’nın çeşitli bölgelerindenTürkçe ve Türk Kültür öğretmenlerinin ve derneklerin hazırladıkları birbirinden güzel gösteri ve dinletiler öğrenciler tarafından başarı ile sergilendi.

Turkish lady, Karadeniz Folklör ve Dillere Destan Folklör ekiplerinin birbirinden güzel dans ve gösterileri kutlamaya coşku ve renk kattı.

Program bitiminde Büyükelçi Levent Gümrükçü, Belediye Başkanı Emir Kır ve protokol üyeleri birlikte çocuklara ‹Atatürk posteri ve Türk bayrağı› ve çeşitli kitaplardan oluşan hediyeleri vererek toplu görüntü alınmasıyla kutlama son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com