Milletvekili Yüksel Gent Cezaevi'ni ziyaret etti

~~Belçika Federal Milletvekili ve CD&V'nin Gent Grup Başkanı Veli Yüksel, Gent Cezaevi'ni ziyaret etti. Cezaevinde yatan, 30'u Türk 90 müslüman mahkumun sorunları hakkında bilgi alan Veli Yüksel, mahkumların yaşam standartlarını yerinde inceledi.

~~Belçika Federal Milletvekili ve CD&V’nin Gent Grup Başkanı Veli Yüksel, Gent Cezaevi’ni ziyaret etti. Cezaevinde yatan, 30’u Türk 90 müslüman mahkumun sorunları hakkında bilgi alan Veli Yüksel, mahkumların yaşam standartlarını yerinde inceledi.
Ramazan Bayramı öncesi, Gent Cezaevi Müdürü Koen Lambrecht ve Cezaevi İmamı Hüseyin Bulut’la görüşen Yüksel, yemek ve ibadet konularında bilgi aldı. Uygulamaların mahkumların beklentisi dahilinde olduğunu belirten Yüksel, ‘‘Ramazan ayında isteyen mahkumlar oruçlarını tutuyorlar; iftar yemekleri zamanında getiriliyor’’ dedi.
50si kadın olmak üzere 300 mahkumun kaldığı Gent Cezaevinde bir de görevli imam (islamconsulent) bulunmaktadır. Belçika genelinde cezaevlerinde toplamda 30 kadar imam görev yapmaktadır.


İmamlara büyük iş düşüyor

Cezaevi imamlarının önemli bir misyonu da yerine getirdiklerini aktaran Yüksel, ‘‘Mahkumlara doğru dini bilgi aktarımı ve yol gösterme konusunda büyük iş düşüyor. Bu yüzden cezaevlerinde görevli imamların maaşlarında ve statülerinde iyileştirilmeye gidilmelidir. Bu konuda Adalet Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Çalışmanın, beklentileri karşılayacağını ümit ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Cezaevi’nde müslüman mahkumlar için namaz kılabilecekleri bir yer, kütüphane ve helal kantin bulunduğuna da işaret eden Yüksel, haftada 50 mahkumun Cezaevi İmamı Hüseyin Bulut’un derslerine katılarak dini bilgilerini geliştirdiklerini kaydetti. Yüksel, en son 2013 yılında Gent Cezaevi’ni ziyaret etmişti.