Yeni dönem yeminle başladı

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 26 milyon 330 bin 823 oy ile kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etti. Erdoğan'ın yemininin ardından parlamenter sistem resmen sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mazbatasını Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz'dan aldı. Erdoğan Meclis'teki yeminin ardından Anıtkabir'e geldi. Meclis'ten ayrılırken ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'size cumhurbaşkanı mı başkan mı diyelim?' sorusuna 'başkan diyebilirsiniz' diye yanıt verdi.

~24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 26 milyon 330 bin 823 oy ile kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti. Erdoğan'ın yemininin ardından parlamenter sistem resmen sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mazbatasını Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz'dan aldı. Erdoğan Meclis'teki yeminin ardından Anıtkabir'e geldi. Meclis'ten ayrılırken ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'size cumhurbaşkanı mı başkan mı diyelim?' sorusuna 'başkan diyebilirsiniz' diye yanıt verdi.

~Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin ederek resmen göreve başlayacak. TBMM’de tören için Beştepe’den yola çıkan Erdoğan’ın konvoyu TBMM’ye giriş yaptı. Konvoyun geçişi sırasından yol boyu ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar Erdoğan’ı selamladı.

Erdoğan’ın makam aracının ön camı üzerine atılan çiçekler yüzünden neredeyse kapandı.

Meclis’e eşi Emine Erdoğan’la gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kalabalık bir AKP’li grup karşıladı. Tören salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi de hazır bulundu. Oğlu Bilal Erdoğan salonda yaşananları cep telefonu ile kaydetti.
Kürsüye çıkıp yemin eden Erdoğan salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı. Yemin törenine katılan yüksek yargı ve askeri yetkililer de ayakta alkışladı

Yemin törenini izlemek için siyaset, sanat ve iş dünyasından bir çok tanımış isim TBMM’ye geldi. Törene katılmak üzere Meclis’e gelenler arasında Saadet Partsi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İş adamı Ethem Sancak, Eski Meclis Başkanları Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Köksal Toptan  Eski Başbakan ve Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Erbaş ve şarkıcı Mustafa Ceceli dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de yapacağı yeminin ardından Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Anıtkabir ziyareti öncesinde yağan sağanak yağmur nedeniyle Erdoğan ve beraberindekilerin Aslanlı Yol ve Anıtkabir önündeki alanda yürümekte zorlandığı gözlendi.