BELÇİKA KRAL VE KRALİÇESİ ULUSAL BAYRAM'DA HALKLA BULUŞTU

Belçika'nın kuruluşunun 187. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında her yıl 21 Temmuz'da kutlanan Belçika Milli Günü dolayısıyla, Brüksel'deki Saint-Michel ve Saint-Gudule Katedrali'nde Belçika Kralı Philippe (sağ 3), Prenses Mathilde (sol 3) ve çok sayıda davetlinin katılımıyla tören düzenlendi.

~~Belçika halkı bugün Ulusal bayramını kutluyor. 21 Temmuz 1831 yılında bağımsızlığını elde eden Belçika, bugün kuruluşunun 187. yılında Ulusal bayram coşkusu yaşayacak. Belçika 187 yaşını Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde ile birlikte kutlayacak.

~~Belçika'nın kuruluşunun 187. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında her yıl 21 Temmuz'da kutlanan Belçika Milli Günü dolayısıyla, Brüksel'deki Saint-Michel ve Saint-Gudule Katedrali'nde Belçika Kralı Philippe (sağ 3), Prenses Mathilde (sol 3) ve çok sayıda davetlinin katılımıyla tören düzenlendi.

Belçika Ulusal Bayram kutlaması bu gün Kraliyet Kilisesinde yapılan ayin ile start aldı. Ayine Belçika'nın Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde'de katıldı. Ayini Belçika Başbakanı başta olmak üzere Bakanlar, resmi otoriteler ve yabancı misyon şefleri de izledi.

Ayin sonrası Kilise önünde ellerinde Belçika bayrakları ve hediyelerle bekleşen halkı Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde'de selamlayarak. Selamlamada vatandaşlar kraliyet ailesine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Bayram kutlaması bugün Saat 14:00'den itibaren Kral Caddesinde yapılacak geçit töreniyle başlayacak. Kral ve Kraliçe toplanacak olan Belçikalıları 16:30'da selamlayarak tören alanına girecektir. Askeri ve sivil uçakların yapacağı selamlama uçuşu askeri geçit töreniyle devam edecektir. Kral Parkında düzenlenen görsel programlarda gençler ve çocuklara yönelik çeşitli eğlence parkurları kuruldu.

Havanında güzel oluşu nedeniyle bayramın coşkulu geçmesi bekleniyor.