ABTTF KINAMA: Gümülcine'de kurban pazarının polis tarafından basılarak dağıtılmasını kınıyoruz!

20 Ağustos 2018 tarihinde Batı Trakya Türk toplumunun yaşadığı Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde 80 yıldır kurulan geleneksel kurban pazarı polis güçlerince basılarak dağıtıldı.

20 Ağustos 2018 tarihinde Batı Trakya Türk toplumunun yaşadığı Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde 80 yıldır kurulan geleneksel kurban pazarı polis güçlerince basılarak dağıtıldı. Kurban Bayramı arifesinde pazar yerine gelen polisler, savcılığa yapılan suç duyurusu sonucu hareket ettiklerini belirterek daha önce görülmemiş şekilde satıcılara para cezaları kesti. Pazarda kurbanlık hayvan alan Batı Trakya Türkleri de kurbanlıklarını iade etmek zorunda bırakılırken polis müdahalesi sonucu kurban pazarında hem satıcılar hem de alıcılar mağdur duruma düştü. 

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Yunan polisinin ani bir baskınla Gümülcine’deki geleneksel kurban pazarını dağıtmasını ve mübarek Kurban Bayramı arifesinde kurbanlık hayvan satmak ve almak isteyen Batı Trakya Türklerinin mağdur edilmesini kınıyoruz. Bayram arifesinde meydana gelmesi baskının kasıtlı ve önceden planlanmış olarak yapıldığını düşündürmektedir.

Yaşanan bu olay, iktidardaki SİRİZA-ANEL hükümetinin Batı Trakya Türk toplumunun dini özgürlüklerine yönelik müdahale ve saldırılarını giderek artırmasının son örneğidir ve kesinlikle kabul edilemez. Aksine Yunan makamları, dini özgürlüklere saygının bir gereği olarak Batı Trakya Türk toplumunun kurban vecibesini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmesi için gerekli tüm kolaylığı sağlamalıdır. Bu noktada, hükümeti ve bilhassa Rodop ilinden iki Türk milletvekiline sahip olan hükümetin büyük ortağı SİRİZA partisini daha sorumlu ve duyarlı davranmaya çağırıyoruz.