Kürşat Çavuşoğlu, Türkiye'ye bir altın ve bir bronz madalya kazandırdı

Dünyanın dört bir yanından usta oyuncuların katıldığı 24. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Açık Turnuvası (24th International Veteran Table Tennis Tournament) 24-28 Eylül tarihleri arasında Antalya Kemer'de yapıldı.

Kürşat Çavuşoğlu, Türkiye'ye bir altın ve bir bronz  madalya kazandırdı

Dünyanın dört bir yanından usta oyuncuların katıldığı 24. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Açık  Turnuvası (24th International Veteran Table Tennis Tournament) 24-28 Eylül tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapıldı. Mini bir dünya şampiyonası niteliğinde olan bu Turnuva, “30-39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve +75” yaş gruplarında, erkek-kadın tek, çift ve mix kategorilerinde, İstanbul Veteran Masa Tenisçileri Derneği’nce (VMTD) gerçekleştirildi. Turnuva'ya 36 ülkeden 371  masa tenisçi katıldı. Bu masa tenisçisiler arasında Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanmış oyuncular da yer aldı.

 Türkiye’nin gururu

Kürşat Çavuşoğlu, şampiyonanın  tek erkekler  yarı finalinde güçlü rakibi Rus Grigoriy parsegov'u 3-1, finalde de Slovak Milan Zaduben'i 3-1 yenerek  şampiyon oldu. Tek erkeklerde rakiplerini yenerek altın madalyayı kazanan Çavuşoğlu, çift erkeklerde de İranlı Akbar Fazeli Fard ile bronz madalyanın sahibi oldu. Çavuşoğlu, uluslararası  turnuvada Türkiye’ye 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdı ve Türkiye'nin gurur oldu.          

Kürşat Çavuşoğlu; “Ülkeme 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdığım için mutlu ve gururluyum. Ülkemi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Kazandığım madalyalar ülkeme, milletime  ve Türk sporuna armağan olsun" dedi.