Yüksel ekibini ve projelerini tanıttı

~~CD&V'nin Belçika Federal Milletvekili ve Gent Belediye Meclisi 2ci sıra Adayı Veli Yüksel, 14 Ekim'de yapılacak olan belediye seçimleri öncesi, seçimleri kazandıklarında yapacakları icraatları tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Tanıtım toplantısına CD&V listesindeki Türk kökenli adaylar Bayram Kutlu (9cu sıra, esnaf) ve Abdil Kara (18ci sıra, öğrenci) da katıldı.

~~CD&V’nin Belçika Federal Milletvekili ve Gent Belediye Meclisi 2ci sıra Adayı Veli Yüksel, 14 Ekim’de yapılacak olan belediye seçimleri öncesi, seçimleri kazandıklarında yapacakları icraatları tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Tanıtım toplantısına CD&V listesindeki Türk kökenli adaylar Bayram Kutlu (9cu sıra, esnaf) ve Abdil Kara (18ci sıra, öğrenci) da katıldı.

Arkalarına aldıkları rüzgar ile kamuoyundan teveccüh gördüklerinin altını çizen Yüksel, Gent’te artık değişim zamanının geldiğini söyledi. Gent Belediyesi’nde yıllardır süregelen yolsuzlukların hesabının 14 Ekim’de kesileceğini ve gerek Türk kökenli, gerek ise Belçikalı yurttaşların rahatsızlıkarını dile getirdiklerine işaret etti.

SP.A/GROEN’a her oy Sirkülasyona ve cezalara ‘devam’ demektir

Şu an Belçika Federal Hükumeti’nin koalisyon ortaklarından biri olan partisi CD&V’nin yolsuzlara karşı amansız bir duruş sergilediğini de işaret eden Veli Yüksel, ‘‘Yıllardır Belçika’nın gündeminde kalan ve Gent Belediyesi’nde yaşanan başta yolsuzluklar olmak üzere; park ve çevre yolunda yürürlükte olan anti- demokratik uygulamalara dur demenin zamanı geldi. Gent Belediyesi, bir yıl içinde park ücretlerinden 25 milyon Euro gelir elde etti. Vatandaşlara kesilen Sirkülasyon cezaları 6 milyon Euro’yu geçti. Gent Belediyesi adeta ‘hava kirliliği bahane, cezalar şahane sloganıyla vatandaşlarımızı ezmeye devam etmektedir. SP.a/Groen partilerine verilecek her oy bu durumun devam etmesine  sağlayacaktır. 15 Ekim sabahı

iktidara geldiğimizde yapacağımız ilk icraat bu soygunculuğa son vermek olacaktır’’ dedi.

Sirkülasyon iptal ve 5.000 sosyal konut

15 Ekim’den itibaren yapacakları icraatları kamuoyu ile paylaşan Veli Yüksel, öncelikli olarak ara geçit noktalarını iptal edeceklerini söyledi. Yüksel, ‘‘Gentli vatandaşlarımıza yapılan bir nevi cezalandırmadır. Biz bu zulme son vereceğiz. Gent şehri hepimizin ve herkesin özgür bir şekilde güzel şehrimizde seyahat etmek hakkı vardır. Mevcut Sp.A’lı yönetim, sosyal konutlar konusunda da sınıfta kaldı. 14 bin dar gelirli ailenin 8 sene bir sosyal konut için beklemesi çağımızda kabul edilemez bir durumdur. Biz hızlı bir şekilde 5 bin sosyal konut yapacağız ve böylece bekleme süresini kısaltacağız. Dar gelirli ailelerin yıllardır çektiği çileye son vereceğiz’’ dedi.

Belediyede Türk kökenli gençlerin sayısını artırmak

Gent Belediyesi’nin personel alımında uyguladığı ayrımcı politikalardan duydukları rahatsızlığa da değinen Veli Yüksel, belediye personelinde çeşitliliğin yolunu açacaklarını söyleyerek, ‘‘Gent Belediyesi’ne çalışan yabancı sayısını ortalama yüzde 4 den yüzde 30’a çıkaracağız. Belediye toplumun aynası haline gelmeli ve yabancılar da belediye bünyesinde çalışabilmeli; bu en doğal haktır’’ şeklinde konuştu. Polis, belediye okulları ve belediyede çalışmayı kolaylaştırıyoruz.

Gent’te Otobüs ve Tramvay ucuzlayacak

Milletvekili Veli Yüksel, Gent’te vatandaşlara eziyet halini alan park ücretleri konusunda da çalışmaları olduğu kaydetti. Yüksel, yüksek park ücretleri konusundaki soruyu ise, ‘‘Gent Belediyesi yönetimine geldiğimizde bu soyguna son vereceğiz. Birçok vatandaşımız bu fiyatlardan rahatsız. Araç kullanan vatandaşlarımızı Gent Belediyesi’nin kapanına düşürmeyeceğiz. Zaten yüksek olan park ücretlerini indirip, Pazar günleri yeraltı otoparklarını ücretsiz hale getireceğiz. Bir diğer konu ise toplu taşıma konusu; öyle ki, artık pahalı toplu taşıma ücretlerine son vereceğiz. Artık vatandaşlarımız devletin toplu taşıma araçlarına 1 Euro ödeyecek. Öğrenciler 25 yaşa kadar ve 65 yaş üzeri vatandaşlar bedava otobüs ve tramvaya binecekler.’’ şeklinde cevapladı.