Yüksel şikayetleri Oostende Havalimanı ile görüştü

~~Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Oostende Havalimanı Genel Müdürü Marcel Buelens ile bir görüşme yaptı. Eskişehir'den Oostende'e iniş yapan ve çoğunluğunu Gentli vatandaşların yaptığı uçuşlarda, inişte yaşanan sıkı bagaj kontrollerinden duydukları rahatsızlığı Oostende Havalimanı Müdürü Marcel Buelens'e ileten Yüksel, "˜"˜Vatandaşlarımıza yönelik Havalimanı Gümrük Memurları'nın sert ve toleranssız tutum ve davranışlarını Buelens'e bildirip, uyardım. Vatandaşlarımızın bagajlarında bulunan gıda malzemeleri konusunda sorun çıkardıklarını ilettim'' dedi.

~~Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Oostende Havalimanı Genel Müdürü Marcel Buelens ile bir görüşme yaptı. Eskişehir’den Oostende’e iniş yapan ve çoğunluğunu Gentli vatandaşların yaptığı uçuşlarda, inişte yaşanan sıkı bagaj kontrollerinden duydukları rahatsızlığı Oostende Havalimanı Müdürü Marcel Buelens’e ileten Yüksel, ‘‘Vatandaşlarımıza yönelik Havalimanı Gümrük Memurları’nın sert ve toleranssız tutum ve davranışlarını Buelens’e bildirip, uyardım. Vatandaşlarımızın bagajlarında bulunan gıda malzemeleri konusunda sorun çıkardıklarını ilettim’’ dedi.

Sert uygulamaya son verilecek

Görüşme sırasında, Oostende Havalimanı Genel Müdürü Marcel Buelens ise konuyu Gümrük Müdürü ile görüşeceğini Veli Yüksel’e aktararak, ‘‘Bu konuya bir çözüm bulacağız. Vatandaşlarınız hiçbir kaygısı olmasın’’ şeklinde cevaplandırdı. Bagajlarda inişlerde çıkan sorunların olmaması için, hangi yiyeceklerin getirilip getirilmeyeceği konusunda net bir prosedürün olmadığını da kaydeden Genel Müdür Marcel Buelens, ‘‘Öncelikli olarak bu dökümü hazırlamamız gerekiyor. Sorununun buradan kaynaklandığını düşünüyorum’’ dedi


Buna karşılık Veli Yüksel ise, Eskişehir’den Oostende’e gelen yolcuların, Brüksel Havalimanı’na kıyasla daha sert bir kontrole maruz kaldıklarını dile getirerek, ‘‘Bu anormal ve kabul edilmez bir durumdur. Bunun için havalimanı idaresinden konuyu araştırıp daha elastik olmalarını ve bir çözüme kavuşturmalarını söyledim

. Brüksel havalimanındaki prosedürün ve kontrolün aynısını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Gentlilere Oostende Havalimanı’ndan cenaze- morg hizmeti

Görüşmede vatandaşların Oostende Havalimanı cenaze-morg hizmetlerinden yararlanabilmeleri konusuna da değinen Gent Belediye Başkan Adayı Veli Yüksel, ‘‘Oostende’den kalkan Eskişehir uçaklarının, Eskişehir’e cenaze götürme talebini ilettim. Havalimanı Genel Müdürü Buelens, Oostende Havalimanı’nda alt yapılarının olduğunu ve havalimanında bir morglarının olduğunu belirtti. Şu an itibari ile Mısır, Tunus ve Fas’a cenaze-morg hizmeti verdiklerini belirtti. Böylelikle Gentli vatandaşlarımız Oostende Havalimanı’ndan cenaze-morg hizmetleri alabilecekler’’ şeklinde konuştu.