Yüksel: Gent'e metro getireceğiz

~~Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, 14 Ekim seçimleri öncesi Polonya'nın başkenti Varşova'da bir dizi temaslarda bulundu. Doğu Avrupa'nın incisi Varşova'da Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz- Waltz'ı makamında ziyaret eden Yüksel'e, birde küçük brifing aldı. 2006 yılından itibaren kesintisiz belediye başkanlığı yapan Waltz, Gent ile ortak projelere imza atmayı arzuladıklarını söyleyerek Veli Yüksel'e, "˜"˜Göreve geldiğimde 20 yıl önce yapılmış kısa bir metro hattı vardı. Bunu geliştirdik ve doğu- batı ve kuzey- güney hattında tüm kenti metro ile buluşturduk.

~~Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, 14 Ekim seçimleri öncesi Polonya’nın başkenti Varşova’da bir dizi temaslarda bulundu. Doğu Avrupa’nın incisi Varşova’da Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz- Waltz’ı makamında ziyaret eden Yüksel’e, birde küçük brifing aldı. 2006 yılından itibaren kesintisiz belediye başkanlığı yapan Waltz, Gent ile ortak projelere imza atmayı arzuladıklarını söyleyerek Veli Yüksel’e, ‘‘Göreve geldiğimde 20 yıl önce yapılmış kısa bir metro hattı vardı. Bunu geliştirdik ve doğu- batı ve kuzey- güney hattında tüm  kenti metro ile buluşturduk. Belediye girdilerimizin ve bütçemizin üçte birini ulaşıma harcıyoruz. Geçen 12 yıl içinde beni en çok mutlu eden icraatın iki hattan oluşan metro çalışması oldu’’ şeklinde konuştu.

Otobüs ve Tramvay: 1 Euro

Polonya’nın başkentini Varşova’yı modern bir şehir haline getiren ve aynı zamanda Hukuk Profösörü olan Hanna Gronkiewcz- Waltz, 8 yıl Polonya Merkez Bankası’nın da başkanlığını yapmış. Siyaset kariyerinde Polonya Liberal Demokrat Partisi’nin üyesi olan ve bir dönem de milletvekilliği yapmış olan Waltz, 1,7 milyon nüfusa sahip ve 3,5 milyar Euro bütçesi olan belediyelerinin en büyük övünç duydukları metronun 2023 yılında tamamının bitirileceğini kaydederek, ‘‘Yerel belediyelerde en büyük yatırımı Varşova’da gerçekleştirdik. Metro ve toplu ulaşımımız 1 Euro. Yani 1 Euro’ya kenti bir uçtan bir uca geçebiliyorsunuz’’ dedi.

Gent’e metro müjdesi
İkili temasta, Varşova Belediye Başkanı Waltz’e, 14 Ekim’de seçimleri kazandıkları taktirde Gent’e metro getireceklerini kaydeden Milletvekili Veli Yüksel, ‘‘Gent Belediyesi’nin yönetimine geldiğimizde Gent’e metro getireceğiz. Gent’i trafik, park ve sirkülasyon kaynaklı cezalar şehri olmaktan kurtaracağız. Gent’deki vatandaşlarımız artık sizin uygulamanızda olduğu gibi 1 Euro’ya toplu taşıma araçlarından yararlanabilecekler. Öğrencilere ve 60 yaş üzeri olan herkese otobüs kartı vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

2012- 2014 yılları arasında EuroCities Başkanılığı yapmış olan Varşova Belediye Başkanı Waltz’e yapmış olduğu ziyaretin bir tesadüf olmadığın da işaret eden CD&V’nin Gent Belediye Adayı Veli Yüksel, ‘‘Waltz, belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bilen isim. Onun tecrübelerinden yararlanmak için buradayız. Seçimlerden sonra Waltz’ı Gent’e davet ediyorum.’’ dedi.