SAINT JOSSE MR LİSTE ADAYLARI VATANDAŞLARLA BULUŞARAK, ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Bu bağlamda Saint Josse MR/Openveld ortak listesinde yer alan adaylar, Schaerbeek Chaussee de Haecht'de bulunan "˜Pi-Anno'da bir vatandaş buluşması gerçekleştirdi.

~~Yaklaşık 230 bin Türkiye kökenlinin yaşadığı Belçika'da 14 Ekim 2018 pazar günü 8 milyon 135 bin 774 seçmen, 10 bölge ve 581 belediyede, yaklaşık 13 bin belediye meclisi üyesi ile bölgesel temsilcileri belirleyecek.

Bu seçimler öncesi partiler ve başkan listelerinde yer alan adaylar ise hem kendilerini, hem de yapacakları hizmetlerle ilgili görüşlerini vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyorlar.

Bu bağlamda Saint Josse MR/Openveld ortak listesinde yer alan adaylar, Schaerbeek Chaussee de Haecht’de bulunan ‘Pi-Anno’da bir vatandaş buluşması gerçekleştirdi.

Buluşmada Liste birincisi Geoffroy Clerckx, Derya Bulduk (2), Halit Akkaş (7), Yeşim Güneş (10), Nazgül Balmukhanova (12), Zeynep Kandemir (22) ve Kadir Duran (23) katılarak hem kendilerini tanıttılar.

İlk konuşmayı yapan liste birincisi Geoffroy Clerkx, yaptığı konuşmada genel bir değerlendirmede bulunarak, Saint josse’deki belediye hizmetlerindeki eksiklikleri derleyerek, belediye iktidarına geldiklerinde şuan tesbit ettikleri tüm sorunları çözeceklerini ifade ederek, vatandaşlardan hem kendisi hem de listesinde bulunan tüm adaylara destek istedi.

Litede 2. Sırada seöime girecek olan Derya Bulduk ise, “geötiğimiz dönemde de belediyede meclis üyesi olduğunu vurgulayarak, o dönemde edindiğimiz tecrübeler ve aldığımız vatandaş şikayetlerini sonlandırmak için parti olarak tekrar aday olarak sizlerden destek bekliyoruz. Bizler sizlerin sorunlarına vakıfız. Bu sorunların acil olarak giderilmesi için bir dizi program ve proje hazırladık.

Bunları şu başlıklarda toparlayabiliriz.

1- Sosyal konut sorunu bu sorun bölgemizde yaşayan dar gelirli vatandaşların en büyük sorunlarındandır. Yeterli konut yok talep çok buna çözüm üreteceğiz.

2- Dar gelirli olup sosyal konut bulamayan vatandaşların yüksek kiralı evlerde oturmak zorunda kalmaktalar. Bu vatandaşlara bir miktar kira yardımı düşünüyoruz.

3- Parkin sorunu çok büyük fiyat ucuz ama yer yok. Biz bazı büyük mağazaların parkinglerini belli saatlerde vatandaşlara verilmesi çalışmalarını yapacağız. Ek olarak yeni parking alanları düzenleyeceğiz.

4- Gençlerimize sahip çıkarak onları sosyal, kültürel sportif imkanlardan yararlanmalarını sağlayacağız.

5- Eğitime önem vereceğiz. Çocuklarımızı en iyi imkanlarla ve temiz sınıflarla eğitim almalarını sağlayacağız. Yeni okulların açılmasını sağlayacağız.

6- Kreşleri gözden geçirip, yeni kreşleri açmayı planlıyoruz.

7- Spor alanlarını geliştirip, spordan tüm halkımızın istifade etmesini sağlayacağız.

8- Esnaflarımızın sorunlarını biliyoruz. Onların sorunlarıyla ilgili seri toplantılar yapıp, isteklerini ve sorunlarını çözmeye çalışacağız.

9- Aldığımız her karar ile ilgili önceden vatandaşlarımızın görüşlerini alacağız. Bunun gibi bir çok hizmet için mutlaka bizi seçin” diyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı. “Bu demokrasi mücadelesine katılan tüm adaylara başarılar diliyoruz.”

Vatandaş buluşmasının sürpriz konuğu ise habersiz şekilde toplantıya katılan Federal bakan Denis Ducarme oldu. Ducarme siyasileri tebrik ederek, vatandaşları selamladı.

Tanıtım konuşmalarının ardından vatandaşların sorularının cevaplandırılması ile program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com