BELÇİKALILAR, BUGÜN 6 YIL KENDİLERİNİ YÖNETECEK YEREL YÖNETİCİLERİ BELİRLİYOR

Bugün, yaklaşık 230 bin Türkiye kökenlinin yaşadığı Belçika'da 8 milyon 135 bin 774 seçmen, 10 bölge ve 581 belediyede, yaklaşık 13 bin belediye meclisi üyesi ile bölgesel temsilcileri belirleyecek.

Bugün, yaklaşık 230 bin Türkiye kökenlinin yaşadığı Belçika'da 8 milyon 135 bin 774 seçmen, 10 bölge ve 581 belediyede, yaklaşık 13 bin belediye meclisi üyesi ile bölgesel temsilcileri belirleyecek. Haydi hayırlısı olsun.

200'ü aşkın Türk kökenli aday da mevcut partilerinden, başkanlık Listelerinden ve kendi kurdukları partiden, belediye meclisleri ve yönetimlerinde yer alabilmek yarışıyor.

Başkent Brüksel'de Türk kökenlilerin yoğun yaşadığı Schaerbeek ve Saint-Josse gibi belediyelerin yanı sıra Flaman bölgesindeki Gent kenti de Türk adayların en aktif olduğu yerler arasında. Kampanya boyunca sokak sokak dolaşarak halkın sorunlarını dinleyen Türk kökenli adaylar, özellikle eğitim, sosyal projeler, konut ve işsizlik gibi sorunlara eğiliyor.

Sakin bir şekilde oylamanın yapılması bekleniyor. Oy kullanma merkezlerinde gerekli çalışmalar başilamış olup, oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp, saat -16.00 de sona erecektir.

Bu vesileyle tüm adaylara başarılar diliyoruz...  www.belcikaaydinhaber.com