İHMAL SONUCU BOĞULAN KURTİS (4) 'İN KOMADA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ. ANDERLECHT'TE BULUNAN ÖĞRENCİ VELİLER PROTESTO YAPTILAR

Anderlecht'te 9/10/2018 günü yapılan Gasbeek okul gezisinde ihmal sonucu göle düşen ve komada kalan Ben Kurtis (4'in bu gün beyin ölümü gerçekleşti.

İHMAL SONUCU BOĞULAN KURTİS (4) ’İN  KOMADA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ. ANDERLECHT’TE BULUNAN ÖĞRENCİ VELİLER PROTESTO YAPTILAR

Anderlecht’te 9/10/2018 günü yapılan Gasbeek okul gezisinde ihmal sonucu göle düşen ve komada kalan Ben Kurtis (4’in bu gün beyin ölümü gerçekleşti.

Olayın ardından okul yönetimi ve belediye başkanının sessizliği halkın tepkisini çekti. Haberin alınmasının ardından dün sabah saatlerinde okul önünde öğrenci velileri protesto gerçekleştirerek, okulun kapanmasını ve o gün onlarla bulunan öğretmen ve idarecilerin görevden alınmasını istediler.

Daha öncede iletişim eksikliği bulunan okul yönetimin yargılanmasını talep eden veliler, daha sonra ki aşamalarda da olayın takipçileri olacaklarını belittiler. Yoğun güvenlik altında yapılan gösteriler olaysız şekilde dağıldı.

Anderlecht’te başarılı çalışmalarda bulunan ‹La Maison l 'Avenir Asbl› kurucu başkanı Gül Avcıkurt, konuyla ilgili olarak. “Mahallemizde yaşanan bu dramatik olay halkımızı ve bizleri üzmüştür. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmen ve sorumluların ihmali neticesi bir Kurtis adlı çocuk ne yazık ki yaşamını yitirmiş durumda. Bizler dernek olarak Kurtis’in ailesine yardımcı olmaya çalışacağız.

En önemli olan ise, bu ihmale neden olanların adil bir şekilde yargılanacaklarına inanmak istiyoruz. Bu cezasız kalırsa dikkatsizlik ve ihmaller sonucu bu tür vakaların çoğalabileceğinden endişeliyiz” dedi.

*********************************

~~Anderlecht: Un enfant de 4 ans dans le coma après s'être noyé

Il était en excursion avec sa classe quand le drame s'est produit.

Ben Kurtis, un petit garçon de quatre ans, en deuxième maternelle à l'école des Petits Goujons, était en excursion avec sa classe au château de Gaasbeek, ce mardi. Il est tombé dans l'un des étangs du parc après avoir essayé d'y reprendre sa bouteille qui avait glissé, lorsqu'il s'est noyé, apprend-on ce matin dans La Capitale.

Une fois sur la berge, un enseignant a essayé de le réanimer. Les secours ont ensuite pris les choses en main, mais sans succès. L'enfant a été transporté vers l'hôpital universitaire de Bruxelles, à Jette. Il se trouve toujours aux soins intensifs dans un état stable.

À l'école, les parents et les élèves sont évidemment sous le choc. Les parents ont rencontré l'échevin de l'Enseignement, Fabrice Cumps (PS). Les parents sont dans l'incompréhension et dénoncent le manque d'information. "Nous n'avons pas de détails sur les circonstances, nous n'en avons que ce que nous ont raconté nos enfants", explique une maman à nos confrères de Sudpresse.

Les parents annoncent vouloir boycotter les prochaines excursions afin de dénoncer le manque d'encadrement. Lors de leur sortie à Gaasbeek, quatre adultes encadraient les 35 enfants de maternelle.

www.dhnet.be