~~BELÇİKA 'DAKİ CUMHURİYETÇİLER "¹29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI"º BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADILAR

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün arkadaşlarıyla beraber, 95 yıl önce ilan ettikleri Cumhuriyet, "˜29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' olarak yurtiçi ve yurtdışındaki temsilcilikler ve Sivil Toplum Kuruluşlarınca kutlanmakta.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla beraber,  95 yıl önce ilan ettikleri Cumhuriyet, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ olarak yurtiçi ve yurtdışındaki temsilcilikler ve Sivil Toplum Kuruluşlarınca kutlanmakta.

Brüksel’de art arda 5 gün resmi ve sivil toplum kuruluşlarınca yapılacak kutlama ve resepsiyonlar nedeniyle, bayramı ilk olarak CHP Belçika Birliği büyük bir coşkuyla kutladı. Brüksel’in en prestijli salonu Birmingham Palace’de ‘Cumhuriyetimizin 95. Yılını hep birlikte kutluyoruz’ adıyla yapılan kutlama etkinliğine yaklaşık bin Cumhuriyet sevdalısı katıldı.

CHP Belçika Birliği başkanı Hasan Eryürük ve CHP Belçika Birliği Kadın Kolları başkanı Firdez Selvi ve yönetim kurulu üyelerinin konuklarını ağırladığı programa,  T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Duayen gazeteci Zeynel Lüle, Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, Saint josse belediye meclis üyesi Derya Bulduk, Siyasiler Halis Kökten, Yalçın Bulduk, Emel Köse, Yeşim Güneş, Mehmet Bilge, BTMB başkanı Fikret Aydemir, Belçika Aydın Vakfı başkanı Zerrin Aydın, Binfikir genel yayın yönetmeni Serpil Aygün, Mizah yazarı Erdinç Utku, CHP eski başkanlarından Zuhal Kayhan, İsmet Yılmaz, İşadamları Mahmut Korkmazer, Kazım Korkmazer, Hüseyin Eryürük, BADD Eski Başkanı İsmail Sönmez, STK temsilcileri ve kalabalık Cumhuriyet sevdalısı katıldı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla gecenin geç saatlerine kadar kutlamaya katılan davetliler, ilk olarak hep birlikte şehitlere saygı duruşunda durup ve İstiklal marşının okunmasıyla program start aldı.

Başarılı sunucu Cef Işın’ın sunumuyla başlayan programda, ilk konuşmayı CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük yaptı.

BAŞKAN HASAN ERYÜRÜK. "HER ŞARTTA CUMHURİYETİMİZİ VE KAZANIMLARINI KORUM MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Başkan Eryürük, “Hepinizin bildiği gibi ‘29 Ekim Cumhuriyet’ bayramımızın 95. yılını kutlayacağız. Aslında gönlümüz ‘29 Ekim günü’ bu kutlamayı yapmayı çok isterdik. Ancak, resmi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da yaklaşık 5 gün süreyle bu kutlamayı yapacakları için, bizler diğer kutlamaları gölgelememek için ilk kutlamayı 3 gün erken yapmak durumunda kaldık. Öncelikle bu konuda sizleri bilgilendirmek istedim.

Ben öncelikle Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği bu Cumhuriyet ve bayramı için, kendilerini minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu aydınlanma bayramımızın 95. Yıldönümü sizlere ve tüm halkımıza kutlu olsun dileklerimi hem şahsım, hem de yönetim kurulumuz adına tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve bir dünya lideri olan Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu Cumhuriyeti, tüm engellemelere rağmen bizler halk olarak, her şartta ve her zaman büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. İşte bunun için bu programı düzenleyerek, sizlerle birlikte ellerimizde al bayraklarımız sözlerimizde 10. yıl nutku ve marşlarla haykırıyoruz. Bizler Cumhuriyeti bir aydınlanma süreci olarak görmekteyiz. Halkımız Cumhuriyetlerle çok büyük kazanımlar elde etti. Hele Türk kadını Cumhuriyetin kendilerine sağladığı haklardan özgürce yararlanmaktalar. Şuan ülkemizde bazı yanlış uygulamalarla kadınlarımızın edinilmiş haklarının kısıtlamasına yönelik çalışmalar var. Bu tür düşünceleri red ediyoruz.  Bizler vatanımızı ve halkımızı Belçika’da en iyi bir şekilde temsil edebilmek ve Cumhuriyet kazanımlarını korumak ve savunmak için mücadelemize devam edeceğiz.

Bu programa maddi ve manevi katkıları olanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu salonu bizlere tahsis eden İşadamı sayın Mahmut Korkmazer başta olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimize sponsorlarımıza ve değerli sanatçılarımız katılımlarınızdan dolayı da siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hepinizin ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Hayırlı eğlenceler, hayırlı bayramlar” dedi.

Ülkü Yıldırım ve Hüseyin Eryılmaz’ın okudukları gençliğe Hitabe ve şiirlerle devam eden programda konuklar ise Cumhuriyet ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Program ’Grup Hey Hey’in sunduğu Türk sanat müziği ve Atatürk’ün sevdiği şarkılarla devam etti.

Daha sonra Belçika Türk toplumunda yetişen genç sanatçı Kenan Erer’in sahne almasıyla coşku daha da arttı. Tüm katılımcılar genç sanatçı Erer’in okuduğu 10 yıl marşını ellerindeki bayrakları sallayarak, sanatçıya eşlik ettiler.

Ressam Ali Uçar’ın yaptığı yağlı boya Atatürk tablosu, resmi açık artırma ile satışa sunuldu. Yapılan açık artırmada tablo 650 euro karşılığı genç işadamı Bayram Şen’de kaldı.

Program, Cumhuriyet bayramı kutlama dilekleriyle son buldu.

****************************************

Belçika Aydın haber olarak, böylesi güzel bir programı düzenleyen organizatörleri tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımızın ’29 Ekim Cumhuriyet’ bayramını kutluyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com