Hakkari'de 7 askerimiz şehit oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de meydana gelen patlamada 4 askerimizin şehit olduğunu 20 askerimizin de yaralandığını söylemişti. Erdoğan son açıklamasında şehit sayısının 7'ye çıktığını duyurdu. Erdoğan patlamanın sebebine dair henüz bir bilgi olmadığını da vurguladı.

~Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de meydana gelen patlamada 4 askerimizin şehit olduğunu 20 askerimizin de yaralandığını söylemişti. Erdoğan son açıklamasında şehit sayısının 7'ye çıktığını duyurdu. Erdoğan patlamanın sebebine dair henüz bir bilgi olmadığını da vurguladı.

~Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde dün saat 17.00 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, karakolda arızalı mühimmatın infilak ettiği ve 25 asker yaralandığı 7 askerin ise kayıp olduğunu duyurulmuştu. Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararı aldığı patlamaya ilişkin son bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’deki Atatürk’ü Anma Programı’nda verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hakkari’de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle şu an itibariyle 4 evladımız şehit oldu 20 civarında yaralımız var.” dedi.

ERDOĞAN’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: 7 ŞEHİT

Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Ankara’da yaptığı son açıklamada ise “7 şehidimiz, 25 yaralımız var” dedi. Erdoğan patlamanın sebebine ilişkin bir soruya ise “Kuvvet komutanları ve Milli Savunma Bakanımız hemen oraya gitti. Gece tam anlamıyla bir çalışma yapmak mümkün değildi çünkü patlamalar devam ediyordu. Onlarla gece boyunca iletişim halindeydik. Oradaki mühimmatın miadının dolması söz konusu değil. Orada sadece topla ilgili bir teknik ekip var. Onlar topla ilgili ne açıklayacak bekliyoruz. Onların çalışması sonuçlanınca açıklayacağız. Ancak şuanda patlamanın sebebi şudur diyebileceğimiz bir bilgi yok.” diye yanıt verdi.