ATATÜRK CHP BELÇİKA BİRLİĞİNDE ANILDI GAZETECİ FİKRET BİLA, SEMPOZYUMA KATILDI

10 Kasım günü Atatürk'ü Anma ve Anlatma vesilesiyle, CHP Belçika Birliği Kadın Kolları Başkanlığınca Brüksel'de bulunan birlik lokalinde, bir anma gerçekleştirildi.

10 Kasım günü Atatürk’ü Anma ve Anlatma vesilesiyle, CHP Belçika Birliği Kadın Kolları Başkanlığınca Brüksel’de bulunan birlik lokalinde, bir anma gerçekleştirildi.

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümünde CHP Belçika Birliği üyeleri ve çocuklar ve gençlerden oluşan Atatürk sevdalıları saat 09:05 geçe Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşı okudular.

Anma programı başarılı sunucu Cef Işın’ın güzel sunumuyla start aldı. İlk olarak CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryuruk, “ Bu gün cumhuriyetimizin ve partimizin kurucu başkanı Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümünü saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Bu anmayla beraber O’nun bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar koruyacağımızı ifade etmek istiyorum. Bizler var oldukça Cumhuriyetimize yönelik dahili ve harici tüm düşmanlara karşı dimdik ayakta olacağız. Ruhun şad olsun Atam” dedi.

Daha sonra, çocuklar ve gençler Atatürk ile ilgili şiirler okuyup, duygularını dile getirdiler.

İşadamı Bayram Şen Cumhuriyet Bayramı Kutlamasında açık artırma ile aldığı yağlı boya Atatürk posterini, CHP Belçika Birliğine hediye etmek amacıyla, tabloyu Başkan Hasan Eryuruk’e teslim etti. Duygulu anların yaşandığı teslim töreninde Başkan Hasan Eryuruk ise,  İşadamı Bayram Şen’e bu jestinden dolayı teşekkür etti.

PROGRAM DUAYEN GAZETECİ FİKRET BİLA’NIN SEMPOZYUM’U İLE DEVAM ETTİ

Anma programı sonrası Türkiye’de otorite olan duayen gazetecilerden, Araştırmacı-Gazeteci Fikret Bila ‘Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet’in  günümüze yansımaları ve şu anki Cumhuriyetle hesaplaşma  konularıyla ilgili düşüncelerini verilen seminerde dile getirerek,  önemli mesajlar verdi.

Program’a ev sahipliği yapan CHP Belçika Kadın Kolları  Başkanı Firdez  Selvi ve yönetim kurulunun  ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere,  Skylive Televizyonu’nun yayına başlama resepsiyonuna katılan Araştırmacı-Yazar Fikret Bila, CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryuruk, CHP Belçika Yönetim kurulu üyeleri,  Skylive Program yapımcıları Ertan Öz, Gürsel Kum ve kalabalık Atatürk sevdalısı katıldı.

Konuşmacı Duayen Gazeteci Fikret Bila  “Bu anlamlı günde yani Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıl dönümünde Avrupa’nın başkenti Brüksel’de sizlerle birlikte Atamızı anıp,  O’nun ilkelerini, kurduğu Cumhuriyet ideallerini ve yaşatılması ile ilgili düşüncelerimizi sizlerle birlikte paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşayıp ve sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca sizlerle bu güzel buluşmayı gerçekleştiren CHP Belçika Birliği yöneticileri ve Kadın Kollarına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Moderatörlüğü Skylive program sunucusu Ertan Öz’ün yaptığı sempozyum’da, Gazeteci Bila, “Belçika’nın ve Avrupa’nın başkentinde siz değerli Atatürkçü arkadaşlarla bir arada olmanın mutluluğuyla sözlerime başlamak istiyorum.

Takdir edersiniz ki, Atatürk’ü bir kaç saate, birkaç güne birkaç aya sığdırmak çok zordur. Atatürk sadece bir askeri deha değil, aynı zamanda siyasi bir dehaydı. Savaşın daha sıcak yıllarında kafasındaki Cumhuriyeti tesis edebilmek için o engin öngörüsüyle birçok kongre toplaması, gençleri o zor şartlarda eğitim amaçlı Avrupa’ya göndermesi deha kişiliğinin ürünüdür.

Geçtiğimiz günlerde de yazdığım gibi Ortadoğu’nun bu günkü halinde tam da Atatürk’e ihtiyaç var. Büyük insanlar için elbette matem tutulur. Ancak bu matem yeterli değildir, önemli olan bu şahsiyetlerin fikirlerinin yaşaması yaşatılması ve anlatılmasıdır. Türkiye’yi diğer kan ve ölümün kol gezdiği,  Ortadoğu’dan ülkelerinden ayıran en büyük özelliği ise  barış, dolu bir dünya politikasını özetleyen  Atatürk’ün o güzel sözü “Yurtta barış, dünya’da barış”, Cumhuriyet’e ve değerlerine bağlı özelliklerine borçluyuz.

Döneminde Atatürk yalnız Ortadoğu ve Asya ülkelerinde değil, Avrupa’da da bir çok liderden üstün ve saygın bir konum elde etmişti.  Atatürk’ün gösterdiği hiçbir ideal doğma’ya dayanmaz. Gösterebileceği tek idealin ‘bilim olduğunu’ gösteren tek bir lider daha yoktur. Ülkemizin modern ve çağdaş ülkeler ile yarışabilmesi için ileri bir demokrasi anlayışının hakim olabilmesi için medya takdir edersiniz ki çok önemlidir. Medyası özgür olmayan toplumlar özgür ve gerçek bir demokrasiye sahip bulunamazlar.

Ne yazık ki, ülkemizde 4. Kuvvet olarak adlandırılan medya tekelleşme ve bilinçli bir şekilde tek merkezden kontrol edilir duruma getirilmiştir. Liyakatli ve tecrübeli tüm gazeteciler yerlerinden işlerinden edilmişlerdir. Türkiye’nin demokrasisi açısından bu son derece oluşuz bir görüntüdür. Medya halkın yürek sözlerine tercüman olmakta. Medyası susan toplumlar susar.

Bizler her halde Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ve demokrasi kazanımlarının korunması ve kollanması hususunda görüş ve düşüncelerimizi tüm kısıtlamalara rağmen söyleyeceğiz. Bu duygularla hepinize teşekkür ediyorum” diyerek, sorulan soruları cevaplanmasıyla sempozyum sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com