Zonguldak'ta özel maden ocağında patlama: 3 işçi mahsur

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada 5 madenci ocakta mahsur kaldı. İşçilerden ikisi ocaktan çıkarılırken 3 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş: Hayatlarından çok umudumuz yok, onları çıkarmaya çalışıyoruz.

~~Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada 5 madenci ocakta mahsur kaldı. İşçilerden ikisi ocaktan çıkarılırken 3 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş: Hayatlarından çok umudumuz yok, onları çıkarmaya çalışıyoruz.

~~Olay saat 03.00 sıralarında Kilimli ilçesinde özel bir madende meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle madende patlama yaşandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.


Fotoğraf: DHA



Fotoğraf: DHA

2 İŞÇİNİN DURUMU AĞIR

Yapılan ilk çalışmalarda 2 işçi kurtarıldı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 işçinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.


Fotoğraf: DHA



Fotoğraf: DHA

KURTARMA ÇALIŞMALARI SIRASINDA BİR İŞÇİ GAZDAN ETKİLENDİ

Arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan bir işçi ise içeride gazdan etkilendi. Bu işçi de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, bölgeye gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Patlamayı öğrenen maden işçilerinin yakınlarının da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştığı görüldü.

3 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. AJANSLAR