Avrupa'daki Türkler Komisyon Ödemeden Para Göndermeyi Sevdi

TransferGo, geçtiğimiz ay Türkiye pazarına girişi sonrası yoğun ilgi gördü. TransferGo Türkiye'ye yönelik döviz girişlerine de olumlu bir katkıda bulunurken, ücretsiz para transferiyle ilgili gerçekleşen rakamlara göre, TransferGo'yu bu bir ay içinde en çok Almanya'daki Türkler kullandı.

TransferGo, geçtiğimiz ay Türkiye pazarına girişi sonrası yoğun ilgi gördü. TransferGo Türkiye’ye yönelik döviz girişlerine de olumlu bir katkıda bulunurken, ücretsiz para transferiyle ilgili gerçekleşen rakamlara göre, TransferGo’yu bu bir ay içinde en çok Almanya’daki Türkler kullandı.

Uluslararası çevrimiçi para transfer hizmeti TransferGo, geçtiğimiz ay içinde Türkiye’ye yönelik ücretsiz para transferi servisini başlattığını duyurmuştu. O tarihten bu yana elde edilen rakamlar TransferGo’ya tüketici nezdinde ilginin ve güvenin arttığını işaret ediyor. TransferGo lansmanıyla birlikte Ekim ayı içerisinde Türkiye'ye yapılan transferlerin sayısı 2018 yılına dair aylık ortalamanın 4 kat üzerinde gerçekleşti.Kullanıcı sayısında da artış yaşanırken, 2018 yılında herhangi bir ay içerisindeki kullanıcısayısının 5 katı kadar yeni kullanıcı kaydı gerçekleşti.

Türkiye’ye döviz girişine büyük katkı

TransferGo'ya en çok ilgi tahminler doğrultusunda Almanya'dan Türkiye'ye para gönderimi yapmak isteyen Türklerden geldi. 2017 yılıyla karşılaştırıldığında, Ekim ayı dahil tüm 2018 için Avrupa'daki herhangi bir ülkeden Türkiye'ye para gönderme işlem sayısı 5 katına çıkarken, Almanya'dan Türkiye'ye yapılan transfer özelinde bakıldığındaysa bu sayının 10 kata kadar ulaştı. Almanya’yı Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa ve İngiltere gibi Türklerin yoğunlukla yaşadığı ülkeler takip ediyor.

TransferGo Türkiye Ülke Müdürü Senem Öztürk, şunları söyledi: “Avrupa’dan Türkiye’ye para göndermek isteyenler birçok farklı nedenlerle ülkemize transfer yapıyorlar. Bunların içinde düzenli olarak Türkiye’deki akrabalarına para gönderenler de var, emeklilikleri için veya yatırım amaçlı Türkiye’den ev, arsa satın alanlar da. Şimdiye kadar sunulan diğer hizmetlere baktığınızda ücretsiz bir yana, gönderdiğiniz paranın tutarına göre değişen ve oldukça masraflı işlem ücretleri içeren servisler görüyoruz. Yenilikçi iş modelimiz sayesinde Avrupa’daki Türk vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ücretsiz para transferi uygulamasını Türkiye pazarına da sunabiliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimizden de ilk günden bu yana oldukça güzel dönüşler aldık, hem ücretsiz hem de ortalama piyasa kurları üzerinden Türkiye’ye para gönderebilmek onları mutlu ediyor.”

Ücretli seçenekler de ilgi görüyor

Diğer yandan ücretsiz seçeneğiyle birlikte Türkiye pazarına giren TransferGo'nun ücretli seçenekleri de müşteriler tarafından tercih edildi. Müşterilerin yarısı ilk gönderimleri için bile ücretli ve daha hızlı seçenekleri kullanırken, ilk gönderimlerini ücretsiz seçeneğiyle deneyip 2. gönderimden itibaren en fazla 2.99 euro ödeyip paralarını yarım saat içerisinde Türkiye'ye ulaştırmayı seçtiler.