TÜRK DERNEKLER BİRLİĞİ-UTV EKİ Bİ BOSNA-HERSEK'TE RESMİ TEMASLARDA BULUNDU.

~~Belçika Flaman bölgesi ve Brüksel'de sosyal-kültürel çalışmalarda bulunan Türk Dernekler Birliği-UTV yönetim kurulu üyeleri ve ekibi Bosna-Hersek'te Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve resmi yönetimleriyle temaslarda bulundu.

~~Belçika Flaman bölgesi ve Brüksel’de sosyal-kültürel çalışmalarda bulunan Türk Dernekler Birliği-UTV yönetim kurulu üyeleri ve ekibi Bosna-Hersek’te Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve resmi yönetimleriyle temaslarda bulundu.

ÜST DÜZEY RESMİ TEMASLAR

Temaslarla ilgili Türk Dernekler Birliği-UTV Genel Başkanı Hikmet Çakır bildirdiği açıklamada “Bosna-Hersek temasları amacı Belçika’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile Bosna-Hersek arasında köprü oluşturmak ve resmi zeminler düzenlemek için yerinde ziyaretlerde bulunduk, ülke gerçeklerini tesbit ettik ve irtibat bağları oluşturduk.” dedi. Ve yine ekleyerek “Bosna-Hersek başkenti Saraybosna’da Türk Dernekler Birliği-UTV genişletilmiş ekibi olarak parlamentoya davetliydik ve en üst düzey resmi temasların yapıldığı odalarda  Milletvekili Mirsas Isakovic ve Parlamento çalışanları tarafından ağırlandık, bu temaslarla çok olumlu ve verimli çalışmaların temelini sağlamış olduk kurum olarak.”  Başkan Çakır: “Yine Mostar’da Eğitim, Kültür, Spor ve Bilim Bakanı Raşid Hadzovic beyin davetlisi olarak Mostar köprüsü festivallerine Belçika’dan katılmak için ve bölgede geliştirilen kültür çalışmaların Belçika’da yer bulabilmesi için ikili çalışmalar başlattık.” dedi.

STK’LAR LA TEMASLAR

Bonsa-Hersek irtibatlarını güçlendiren UTV ekibi ülkenin farklı bölgelerinde farklı Sivil Toplum Kurluşlarıya temaslarda bulundu. Türk Dernekler Birliği-UTV Genel Muhasibi Reşat Aydın: “Bonsa-Hersek’de çalışma yapmak istiyorsak ülkenin zengin Sivil Toplum Örgütleriyle birlikte hareket etmek gerekiyor, bizim tanıştığımız hükümet onaylı STK’lar var, biz onlarla ihtiyaçlar yönünde çalışmalar yapacağız, kurum olarak en çok işbirliğimiz Jasmin Imamovic başkanlığinda Asocijacija Mostovi Prijatelistiva BIH Zenica derneği işbirliğiyle gerçekleşiyor. Aynı şekil UTV’nin Avrupa Birliği projeleri oluyor, bu konuda da güçlü irtibatlar kurduk ve önümüzdeki yıllar AB projeleri geliştirirken bu ülkedeki partnerleri de değerlendirileceğiz.” dedi.

BELÇİKA TÜRKLERİ VE BOSNA

Belçika’da yaşayan Türk toplumunun Bosnaya merağı çok olduğunu ve Bosnalıların da Türkleri ne kadar sevdiklerini biliyoruz. Türk Dernekler Birliği-UTV başkanı Hikmet Çakır: “Bosna’da adeta kendi ülkemizdeki gibi rahat edebiliyoruz. Halk nezdinde de Belçika’dan Bosna’ya yardım ve kültür gezilerin düzenlenmesi için ekibime bir araştırma çalışması yapmaları için görev verdim, herkesin Bosna-Herseği ziyaret etmesini ve düzenlediğimiz yardım kampanyalarına destek çıkmalarını öneriyorum ”

Türk Dernekler Birliği-UTV son yıllarda Bosna-Hersek’e bir çok yardımlarda bulunduğu biliniyor, bunlar arasında Tuzla afet bölgelerine yardım malezmeleri ve ayreten yıllik Saraybosna, Srebrenica ve Zenica Iftar sofraları projeleri. UTV Genel Sekreteri ve Anvers Türkspor Başkanı Sinan Şener: “Bosna-Hersek  ülke genelinde 1992-1995 savaşları derin yaralar açtı fakat Sivil Toplum Kuruluşları çalışmaları bu yaralara merhem olmaya çalıştıklarını tesbit ettik. Kurum olarak UTV önceki yıllarda da Bosna’ya yardımlar taşıdı, Ramazan’da iftar yardımlarında bulundu ve bu yardımları önümüzdeki yıllar devam ettirmek niyetindeyiz.” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com