Suriye ordusu bayrağı dikti! Esad güçleri Menbiç'te!

Terör örgütü YPG'nin 'Bizi Türkiye'den koruyun' mesajı gönderdiği Suriye Ordusu'ndan flaş bir açıklama geldi. Reuters'ın geçtiği bilgilere göre, Esad güçlerinin Menbiç merkezine girdiği ve Suriye bayrağını göndere çektikleri açıklandı.

~~Terör örgütü YPG'nin 'Bizi Türkiye'den koruyun' mesajı gönderdiği Suriye Ordusu'ndan flaş bir açıklama geldi. Reuters'ın geçtiği bilgilere göre, Esad güçlerinin Menbiç merkezine girdiği ve Suriye bayrağını göndere çektikleri açıklandı.

~~ABD’nin Suriye’den çekilme kararı almasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Terör örgütü YPG, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'den korktuğunu resmen ilan etti.

Açıklamada aralarında Menbiç'in de olduğu noktalara Suriye lideri Beşar Esad'ı çağıran YPG, “Suriye hükümetini ve silahlı kuvvetlerini Menbiç de dahil olmak üzere çekildiğimiz yerleri Türkiye'den korumak için davet ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Suriye ordusundan da yanıt geldi.  Suriye ordusu sözcüsünün yaptığı açıklamada, “Askerlerimiz Menbiç’e girdi ve Suriye bayrağını dikti. Menbiç’teki tüm Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin güvenliğini garanti ediyoruz” denildi.

Sözcü ayrıca ulusal egemenliğin korunması için tüm Suriyelilerin çaba göstermesi gerektiğine vurgu yaparken, “Tüm işgalci güçleri yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız” dedi.

Öte yandan Rusya’dan yapılan açıklamada, bölgenin yeniden Suriye hükümetinin kontrolü altına girmesinin memnuniyetle karşılandığı bildirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Kuşkusuz ki bu, Suriye’deki durumun istikrar kazanması bakımından olumlu bir adım” diye konuştu.