SAINT JOSSE BELEDİYE BAŞKANI EMİR KIR "ALTI YILLIK EYLEM PLANINI AÇIKLADI"

Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, 6 yıllık eylem planını açıkladı. Belçika Aydın Haber'e açıklamalarda bulunan Başkan Kır açıklamasında şunları ifade etti. "Yeni Belediye yönetimi olarak, 6 yıllık eylem planımızı açıklama fırsatı bulduk. Belediye meclis üyelerinden destek istedik. 6 yıl boyunca bu beyan ettiğimiz siyasi amaçlarımızı yavaş yavaş hizmet çevireceğiz.

Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, 6 yıllık eylem planını açıkladı. Belçika Aydın Haber’e açıklamalarda bulunan Başkan Kır açıklamasında şunları ifade etti.

“Yeni Belediye yönetimi olarak, 6 yıllık eylem planımızı açıklama fırsatı bulduk. Belediye meclis üyelerinden destek istedik. 6 yıl boyunca bu beyan ettiğimiz siyasi amaçlarımızı yavaş yavaş hizmet çevireceğiz.

Bu önemli ve stratejik ilkelerimizi açıklamadan önce, Saint Josse’yi hatırlatmamız  lazım. Saint Josse rekorların belediyesi. Belçika’nın en sıkışık yaşandığı yerler açısından birinci sıradadır.  En genç nüfusa sahip. Gelirin en düşük olduğu halka sahip bir yer. Düşünün bin yüz kilometrekarede yaşayan 28 bin kişi var. Hafta arası oteller ve kamu alanında bulunan insanlarla hafta içerisinde nüfusu 100 bini bulabilen bir yer.

Gelecekte yapacağımız 6 yıllık eylem planının içerisinde elbette en önemli olan konuların başında güvenlik gelmekte. Bu bağlamda Emniyet güçlerinin daha yoğun bir şekilde alanda olmasını isteyeceğiz. Emniyet Güçlerimiz yaya ve bisikletli turlarla güvenliği sağlayacaktır. 

Akıllı şehir olabilmek için güvenlik önlemlerini artıracağız. Bu bağlamda 40 yeni kamera alacağız. Akıllı 40 kamerayla cadde ve sokak güvenliği sağlayacağız. Bu kameralar suç işleyenleri canlı takip edebileceğiz.  En kaliteli görüntü sistemiyle kontrol sağlanacak, olması muhtemel asayiş olaylarında ise, daha kaliteli kamera görüntüleri ile olaylar aydınlatılacaktır.

Zaten 45 kameramız var, bunlara 40 tane daha ilave edeceğiz. 120 sokağımız var bu kameralar ile 3/2’si takip edilebilecektir. Yapacağımız çalışmalarla biz, Belçika’da nüfus ve alana göre en fazla kameraların olduğu yerler arasına gireceğiz.

Işıklandırmaya da önem vereceğiz. Tüm cadde ve sokaklarımızın ışıklandırmasını gözden geçirerek, daha aydınlık bir Saint josse olmasını sağlayacağız. Saint Josse’de her gün 13 saat temizlik yapmaktayız ve bunu devam ettireceğiz.

Belediyemizi güzelleştirmek için en önemli çalışmalarımızdan birisi de temizlik olacaktır. Çevre Temizliği için, bazı meydanlara seyyar tuvalet ve lavabolar koyacağız. Ayrıca çöp kutularının sayılarını çoğaltacağız. Birde şehrimizi daha da güzelleştirmek için kırılan bir direk olduğunda bir saatin içinde değiştireceğiz. Amacımız her kırılan ve bozulanı anında değiştirmek olacaktır.

Şehrimizi güzelleştirmek için, meydanlarımızın çehresini değiştirerek, daha güzel bir görüntüye kavuşturacağız. Yeni görüntüler halkımızın hoşuna gidecek şekilde dizayn ederek, bu yerlerde teraslar ve sebze pazarı da oluşturacağız.

Bölgemizde bulunan konutlara gelince daha fazla ve daha kaliteli konutlar inşaa edeceğiz.  Özel konutlara da yardımımızı esirgememiz lazım. Bu konuda ev sahiplerinden kiracılara verdiğimiz destekler 40 bin Euro yerine her yıl 500 bin euroya çıkarıyoruz. Bu dönemde de bir milyona çıkarmak için çalışacağız. 700 belediye konutu sosyal,  300 tane sosyal konutumuz var. Toplam 1000 konut var.

Bizim amacımız 2025 yılına kadar bunu % 10’e fazlalaştırmaktır. Aynı zamanda Nord (Kuzey) mahallede Işıkların bulunduğu yerde yine 15 tane yeni ev alacağız. O mahallede fuhuşa bağımlı kadın ticaretine son vermek istiyoruz. Bu konuda da gayretlerimiz devam edecektir.

Bir başka önemli amacımız vatandaşlarımıza yardım etmektir. Okullarda ders sonrası hizmetler ücretsiz olarak altı yıl boyunca devam edecektir. Belediyedeki evraklar ücretsiz olarak devam edecektir. Yine de Belçika’nın en ucuz kimlikleri Saint Josse belediyesinde verilmeye devam edecektir. Spora katkı amaçlı gençlerimize 250 euroluk spor çekleri verilecektir.

Yeni bir müjdemiz daha var. Yeni doğan çocuklara çekler vereceğiz. Bunun oranını daha belirlemedik ama, amacımız ailelere yardımcı olmaktır.

Konutlardaki yağmur oluklarının sorun olduğu ve çatılara zarar verdiğini biliyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, bu yağmur oluklarının temizlenmesi için ücretsiz bir hizmet geliştirmeyi istiyoruz.

Nüfusumuz arttığı için okul ve kreşlere taleplerde artmakta. Yeni okullar ve kreşler ile ilgili çalışmalarımızda bu dönemde artarak devam edecektir. Burada iki tane güzide projenin de müjdesini vermek istiyorum. Birincisi okullarımızın dijitalizasyona açılarak, gelişen teknolojiyle donanımlarını sağlamayı planlıyoruz. Bütün okullarımızın E-okul olmasını sağlayacağız. İkincisi ise, iki dilli okullarda eğitimi sağlayacağız. Francofon ve Flaman eğitim yetkilileriyle konuşarak bu konuda da ciddi adımlar atacağız” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com