İran-Türkmenistan ticaret hacmi 312 milyon dolara ulaştı

~~İran'ın Aşkabat Ticaret Ataşesi Rahmatullah Hurmali, Mart-Aralık 2018 döneminde iki ülke arasındaki 312 milyon dolarlık ticaretin 305 milyon dolarlık bölümünün İran'ın Türkmenista'a ihracatı, 7 milyon dolarlık kısmını ise bu ülkeden yaptığı ithalat oluşturduğunu belirtti.

~~İran’ın Aşkabat Ticaret Ataşesi Rahmatullah Hurmali, Mart-Aralık 2018 döneminde iki ülke arasındaki 312 milyon dolarlık ticaretin 305 milyon dolarlık bölümünün İran’ın Türkmenista’a ihracatı, 7 milyon dolarlık kısmını ise bu ülkeden yaptığı ithalat oluşturduğunu belirtti.

15 ülkenin Türkmenistan’ın ihracat hedefi olduğunu ve İran’ın bu hedef pazarda 13. sırada yer aldığını kaydeden Hurmali, ‘Türkiye, Çin ve Rusya’nın ardından ithalat açısından bu ülkenin dördüncü büyük ortağıyız. Ayrıca iki ülke arasında 1.200 km kara ve deniz sınırı mevcut’ değerlendirmesinde bulundu.

Türkmenistan ekonomisinin küçüldüğünü ifade eden Hurmali, 2017 yılında Türkmenistan’ın 4 milyar dolar ithalat gerçekleştirdiğini ve ülke sloganının diğer ülkelerden ithal edilen malların yerine üretimi arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.