GELECEĞİN EVİ DERNEĞİ "¹8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"ºNÜ COŞKULU KONSER İLE KUTLADI

~~Brüksel Anderlecht'te hizmet veren "˜Asbl La Maison de l'Avenir' (Geleceğin Evi) Derneği, "˜8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü coşkulu bir konser ile kutladı.

~~Brüksel Anderlecht’te hizmet veren ‘Asbl La Maison de l’Avenir’ (Geleceğin Evi) Derneği, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü coşkulu bir konser ile kutladı.

Dernek Başkanı Gül Avcıkurt ve Yönetim Kurulu arkadaşlarının davetlileri karşıladığı konserli kutlama Anderlech’te bulunan Salle Excelsoir Salonundaki gerçekleştirildi.

Mehmet Bedel ve Erdal Uludağ'ın enstürmanlarında Anadolu ve Ege yöresinin tanınmış sanatçısı Ümran Özdemir’in sahne aldığı kutlamaya T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Schaerbeek Belediyesi Eski başkan yardımcısı Sait Köse, Schaerbeek belediye meclis üyesi Emel Köse, Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu ve saz ekibi, Halk Sanatçısı Fakı Edeer, EYAD Eski Başkanı Metin Edeer, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, Sky Live Tv program yapımcısı Ertan Öz ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Brüksel’in tek Türkçe radyosu olan Gold Fm’de program sunan DJ EFE’nin başarılı sunumu ile program start aldı.

AVCIKURT : “SANATÇIMIZ ÜMRAN ÖZDEMİR’İ BRÜKSEL’DE AĞIRLAMAK HEP HAYALİMDİ”

İlk olarak Dernek Başkanı Gül Avcıkurt bir selamlama konuşması yaptı. Avcıkurt, davetlileri ‘hoşgeldiniz’ diyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü. Öncelikle Sayın başkonsolosumuza konuk sanatçılarımızı ve sizleri canı gönülden selamlıyor, tüm kadınlarımızın bu günü kutlu olsun.

Bugün elbette hem eğlenecek, hem de toplumumuzun önemli bir parçası olan kadınlarımızın sorunları, yaşadıkların sıkıntıları da tartışacağız anlatacağız elbette. Bu çok önemli kadınlarımız günlük yaşamlarında çeşitli sorunlarla mücadele ediyorlar, yaşadıkları toplumlarda edinilmiş haklarını koruma ve yeni haklarını elde edebilmek için çalışmaktalar. Yeterli olmasa da bu konuda ilerleme var. Bugün kadınlar dünyanın çeşitli yerlerinde yürüdüler, haklarını alabilmek için haykırdılar dayanışma içerisinde hareket ederek barış ve huzur dolu bir dünya için çeşitli etkinlikler düzenlediler. Hepsini tebrik ediyorum.

Ben uzun zamandan beri hayalini kurduğum değerli sanatçımız Ümran Özdemir’i Brüksel’e bir konser için getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel sanatçıyı sizlerle buluşturma benim hep hayalimdi. Bu hayalim şükür gerçekleşti. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Avcıkurt, Beringen Müzik Kulübü Başkanı İsmail Erdoğdu ve kadınlardan oluşan saz ekibine birer teşekkür belgesi takdim etti. Duayen sanatçı İsmail Erdoğdu ve saz ekibi Anadolu türkü ve ezgilerini sazlarıyla çalıp söylediler.

KÖSE: “ATATÜRK KADINLARIMIZA SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI BATI ÜLKELERİNDEN ÖNCE VERDİ”

Schaerbeek Eski belediye Başkan yardımcısı Sait Köse ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu güzel ve anlamlı günde toplumumuzun saygın fertleri olan tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Kadınlarımızın daha iyi şartlarda barış ve huzur içerisinde haklarını elde etmelerini gönülden arzuluyorum. Batılı bir çok ülke zamanında kadına seçilme ve seçme hakkı tanımazken, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu hakları kadınlarımıza vermesini asla unutmamalıyız. Atatürk kadınlarımızın çağdaş bir yaşam elde etmelerine çok büyük katkılar sağlamıştır. Bakınız burada Başkonsolosumuz, sanatçımız ve dernek başkanımız birer kadın. Bu çok güzel bir tablo.

Bu güzel organizasyonda Anadolumuzun sevilen sanatçılarından olan Sayın Ümran Özdemir ve ekibini bizlerle buluşturan ‘Geleceğin Evi’ Dernek Başkanı Sayın Gül Avcıkurt ve ekibini de kutluyorum.

Daha sonra Başkan Avcıkurt Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na bir plaket takdim etti.

KARAOĞLU: “KADINLARIN HAKLARINI ELDE ETMELERİNDE EN ÖNEMLİ ETKEN EĞİTİMDİR”

Takdim sonrası bir selamlama konuşması yapan Karaoğlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, tüm kadınların gününü kutlayarak, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu çok anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün kadınlarımıza bir çok batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını vermesi, bizler için çok onur verici bir durumdur.

Biz kadınlar olarak hak ettiğimiz yere gelmenin iki temel kuralı var. Birincisi yeterince eğitim almak, ikincisi en az bir diploma almak ve bu diplomaları çeyizinizin bir parçası yapmamak, aldığınız ve öğrendiğiniz eğitimi dolaplarda bırakmamak. Her ne öğrendiysek, ne olursa olsun, her ne öğrendiysek onu hayata geçirmeliyiz. Ve sonuna kadar mücadele edelim.

Ben buradaki Belçikalı Türk kadınlarının eğitimlerini sürdüreceğine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Belçika’da da olsa onlara sağlayacağı imkanları değerlendireceklerine inanıyorum. Açık Öğretim Üniversitelerine devam ederek diplomalarını alabileceklerine, iş imkanlarını sonuna kadar zorlayacaklarına yürekten inanıyorum. Bu salonlarımız Belçikalı Türk kadınlarının başarı öyküleriyle dolsun taşsın” dedi.

Daha sonra Anadolu ve Efeler diyarının tanınmış halk sanatçısı Ümran Özdemir sahne aldı. Sanatçı, çok güzel sesi ve performansı, okuduğu şarkı ve türkülerle davetlilere unutamayacakları güzel bir gece yaşattı. Konserindeki sempatik tavırları ve içten dilekleri ile davetlilerden tam not alan sanatçının okuduğu türkülere davetlilerde oyunlarıyla eşlik ettiler.

Program ikram ve davetlilere çeşitli hediyelerin takdimiyle son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com