SOSYALİST PARTİ FEDERAL VE BRÜKSEL PARLAMENTO ADAYLARINI AÇIKLADI

Belçika ve Avrupa parlamentoları için 26 Mayıs 2019'da yapılacak olan seçimler için Partiler adaylarını tanıtmaya başladı. Sosyalist Parti (PS) Saint Gilles'de düzenlediği bir toplantıyla Belçika Federal ve Brüksel Bölge Parlamento adaylarını açıkladı

Belçika ve Avrupa parlamentoları için 26 Mayıs 2019’da yapılacak olan seçimler için Partiler adaylarını tanıtmaya başladı.

Sosyalist Parti (PS/Sp.a) Saint Gilles’de düzenlediği bir toplantıyla Belçika Federal ve Brüksel Bölge Parlamento adaylarını açıkladı. PS/Sp.a aday tanıtımında Belçika'da hizmet veren basılı Türkçe Medyasından yalnız 'Belçika Aydın Haber' ve SkyLİVE Tv hazır bulundu.

Aday açıklamasında Partinin ağır topları Charles Picque, Laurette Onkelinx, Rudi Vervoort, Emir Kır, Fadila Laanan Ahmed Laaouej, Raşid Madrane’de hazır bulundu.

Enternasyonel Sosyalist Marşının okunmasıyla start alan toplantının ilk konuşmacısı parti duayenlerinden olan Charles Picque oldu. Daha sonra sırasıyla Raşid Madrane, Marie arena, Ahmed Laaouej birer konuşma yaparak, partinin seçim stratejisi ve çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdiler.

Daha sonra PS ağır toplarından olan Laurette Onkelinx bir selamlama konuşması yaparak, 26 Mayıs 2019’da yapılacak olan Avrupa, Federal ve Bölge parlamento seçimlerinde kendi partilerinden hem Federal hem de Brüksel Bölgesi parlamento adaylarını tek tek açıkladı.

Federal Milletvekilleri liste başı Ahmet Laaouej olurken Emir Kır ise liste üçüncüsü oldu. Brüksel bölge listesinde şuan Brüksel Başbakanı’da olan Rudi Vervoort Liste başı olurken, Türk kökenli adaylardan Emin Özkara 17, Şevket Temiz 21, Hasan Koyuncu 25,  İbrahim Dönmez 41. Döne Sönmez 46. sıradan aday oldular. Türklerin bu sefer arka listelerde yer alması dikkat çekti. Bu sıralamayla, Türklerin özellikle tercihe zorlandıkları görülüyor. Litse’de Türk kökenli kadın siyasetçilerden 46. Sırada Döne Sönmez yer aldı.

Emir Kır başta olmak üzere tüm Türk kökenli adaylar, yarından itibaren sahaya inerek çalışacaklarını, halkın destekleriyle tekrar Parlamentolarda yer alacaklarını açıkladılar. PS’nin Belçika ve Brüksel parlamentolarında ağırlıklı yer alması gerektiğinin altını çizdiler.

Adayların geniş mesajlarını ayrı bir başlıkta sizlerle paylaşacağız.

PS listelerinde yer alan tüm adaylara başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com