Hollanda'da silahlı saldırı: Yaralılar var

Hollanda'nın Utrecth kentinde silah sesleri duyuldu. Yetkililer bölgede çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini duyurdu. Başbakan, hükümeti acil toplantıya çağırırken, polis bir kişinin yaşamını kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

~~Hollanda'nın Utrecth kentinde silah sesleri duyuldu. Yetkililer bölgede çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini duyurdu. Başbakan, hükümeti acil toplantıya çağırırken, polis bir kişinin yaşamını kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

~~Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı. Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı.

Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı.

~~Hollanda’nın Utrecth kentinde silahlı bir kişi tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı. Yetkililer çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.