AF BEKLEYENLER BAŞKAN KIR'I ZİYARET ETTİ

~~Belçika'da sığınma başvurusu yapan ve halk dilinde "˜kağıtsız olanlar' diye ifade edenlerin hakkını savunan "˜Koordinasyon Üyeleri', Saint Josse Belediye Başkan'ı ve Federal Milletvekili Emir Kır'ı makamında ziyaret ederek, sorunlarını aktardılar.

~~Belçika’da sığınma başvurusu yapan ve halk dilinde ‘kağıtsız olanlar’ diye ifade edenlerin hakkını savunan ‘Koordinasyon Üyeleri’, Saint Josse Belediye Başkan’ı ve Federal Milletvekili Emir Kır’ı makamında ziyaret ederek, sorunlarını aktardılar.

Ziyaret ile ilgili görüşlerini basınla paylaşan Başkan Kır şu açıklamalarda bulundu:

“Belçika’da yaşayan ve af bekleyen vatandaşlar için mücadele eden ‘Koordinasyon’ üyeleri ve 100’ü aşkın vatandaş beni ziyaret etti. Ziyarette bulunan vatandaşlar ‘Af konusunda’ açık ve net bir tavır bekliyorlar. Sorunlarının çözümü için Ben’den ve Sosyalist Partisi’nden destek istiyorlar. Şunun altını çizmek isterim Koordinasyon temsilcileri Mamadov başta olmak üzere hepsi, ‘Saint Josse’ belediyesini oturma hakkını arayan yabancılara karşı sıcak bir politika izlemesinden dolayı Belçika’nın en iyi belediyesi olduğunu konuşmalarında vurguladılar.

Şunu hatırlattılar 4 yılı aşkın bir süredir Belçika’da tek Belediye, oturma hakkını arayan Göçmenlere bir bina tahsis ettiğini, bundan da çok mutlu olduklarını belirterek, bana teşekkür ettiler.

Onların araştırmalarına göre 100 ile 150 bin Göçmenin bugünlerde ‘Af’tan yararlanmak istediklerini ve gelecek seçimlere büyük ümit bağladıklarını dile getirdiler.  

Belediye Başkanı olarak şunu onlara açık bir şekilde ifade ettim. Bu süreçte göçmenler sürekli hedef haline alındı MR, NVA hükümeti tarafından. Çoğu zaman suçlu gözüyle bakıldı. Daha geçen yıla kadar, evlerden onları alabilmek için Anayasa’yı delmeye çalıştılar. Anayasa’da evlere girebilmek için bir savcı izni olması gerektiğini herkes bilmekte. Ama, onlar sadece şüphe bazında evlere girebilmek için ve onları toplayabilmek için bir yasa teklifinde bulundular. Bu konuda geçen yıl çok büyük bir mücadele verdik. Burada bulunan Sivil Toplum örgütleri ve sol partilerle ve merkez partilerle el ele verip, bunu engellemiştik.

Bu hükümet beş yıldır sürekli yabancıları hedef aldı. Konuşmalarıyla ve almış oldukları tedbirlerle. Maddi ve çeşitli politikalarla yabancıların ‘Belçika’ya gelmesini engellemeye çalıştılar. Tabi biz belediye olarak bu süreçte örnek bir davranışta bulunduk. Belçika’da tek belediye olarak bir binayı onlara tahsis ettik. O zamanda demiştim. “Francken ve bu Hükümet olduğu müddet içerisinde olduğu müddetçe, biz bu göçmenlere sahip çıkacağız. Biz her zaman belediye olarak ‘Göçmenlerle dayanışmaya’ devam edeceğiz” dedi.