Liberal parti Gent'te işverenler ile bir araya geldi

Belçika Federal Milletvekili ve Open VLD'nin adayı Veli Yüksel, önceki gün sayıları 30'u aşan küçük ve büyük ölçekli kobi kuruluşları ve şirket sahipleri ile biraraya geldi.

Belçika Federal Milletvekili ve Open VLD’nin adayı Veli Yüksel, önceki gün sayıları 30’u aşan küçük ve büyük ölçekli kobi kuruluşları ve şirket sahipleri ile biraraya geldi. İş dünyasının sorunlarının masaya yatırıldığı ve sorunlar üzerine çözümlerin üretildiği toplantıda Yüksel’e ilgi büyük oldu. Doğu Flaman Bölgesi’nin tanınmış kablo firmaları, inşaat, güvenlik, hizmet ve turizm sektöründen şirketlerin katıldığı toplantıya, aralarında 100’ü aşkın işçi istihdam eden şirketler de yer alması dikkat çekti.

Yüksel: ‘‘Belçika’nın bir parçasıyız’’

Girişimcilik yeteneğinin yeterli derecede vurgulanmadığına; buna karşın Doğu Flaman Bölgesi’nde çok sayıda yabancı kökenli göçmen ve Türk işadamının bulunduğunu kaydeden Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘‘Hepiniz fırsatlarınızı kendiniz yaratan girişimcilersiniz. Daha sonra ise bu fırsatları işçilerine sunmaktasınız. 50 yıl önce ebeveynlerimiz buraya geldiler. Çocuklarına bir gelecek sunmak için çalışan büyüklerimiz onlara daha iyi bir gelecek verebilmek için çalıştılar. Eğitime önem vererek, dili öğrenip öğreterek hem Belçika Türk toplumuna hem de içinde yaşadığımız topluma yararlı olma çabaları içerisindelerdi. Biz bu ülkenin bir parçasıyız. Ekonomiye ve topluma katkıda bulunuyoruz’’ dedi.

‘‘Open- Vld, girişimcilere ve serbest meslek sahiplerine yakındır’’

2019’a gelindiğini ve artık klişelerin ötesine geçip sınırları yıkma zamanı olduğuna vurgu yapan Federal Milletvekili Yüksel, iş dünyası ve yatırımcıların, Doğu Flaman ekonomisinde çok çeşitli sektörlerde vazgeçilemez bir parçası olduğunu kaydederek, ‘‘Her zaman rekabetçi bir ortamda köprü kuruculardansınız ve herkes bunu kendine has bir şekilde yapmaktadır. Bu açıdan bakıldığında, hükümetin sizlerden öğreneceği çok şey vardır. Burada 100’ü aşkın işçi çalıştıran girişimciler var. Bunların arasında , yetenekleri, kapasiteleri, yaşları ile farklı kökene sahip insanlar ile çalışmaktasınız. Bu konuda sizleri içtenlikle tebrik ediyorum. Öncü bir rol üsteleniyorsunuz. Bildiğiniz gibi Open- Vld Partisi’ni seçerek adaylığımı bu partiden koydum. Open- Vld, geleneksel olarak girişimcilere ve serbest meslek sahiplerine yakındır. Aynı zamanda bu nokta Başbakan Yardımcısı Alexander De Croo'nun beni ikna ettiği argümanlardan birisiydi. Bu nedenle, bakan De Croo’nun bu gece burada bulunması beni mutlu ediyor’’ şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı De Croo: ‘‘Ben ne kadar Belçikalıysam, sizler de o kadar Belçikalısınız’’

Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Kalkınma İşbirliğinden Sorumlu Bakan Alexander De Croo ise, Belçika’da vergi yükünün ağır olduğuna işaret ederek, 26 Mayıs seçimlerinden güçlü olarak çıktıkları taktirde bu ağır vergi yükünü normal seviyeye indirip, köklü değişiklikler yapacaklarını söyledi. Bakan De Croo, ‘‘Bu bütçe açığı, daha fazla insan işini kaybedip, işsiz kalmasın diye 1.nci Michel döneminde yüzde 3’ten 1’e düşürüldü. Bu, daha fazla insanın çalışması için yapıldı. Yoksullukla mücadele önceliklerimiz arasında bunun için istihdam imkanlarını artırmak gerekiyor. Sizler ne kadar güçlü olursanız toplumda o kadar refah içinde olur. Ekonomiye katkınız asla küçümsenemez. Ben ne kadar Belçikalıysam, sizler de o kadar Belçikalısınız. Belçika, bir sosyal hukuk devletidir; sağlık ve sigorta sisteminin bir bedeli var. Bu sistemi ayakta tutmak için, daha çok vatandaşımızın çalışmasını sağlamak için projeler geliştiriyoruz’’ dedi.