Oudenaarde Ensar Camii ibadete açıldı

Oudenaarde Ensar Camii, haftasonu görkemli bir tören ile açıldı. Camii yönetimi tarafından kısa bir süre önce satın alınan ve yapımına büyük emek harcanan Oudenaarde Ensar Camii'nin açılışına ilgi yoğun oldu.

Oudenaarde Ensar Camii, haftasonu görkemli bir tören ile açıldı. Camii yönetimi tarafından kısa bir süre önce satın alınan ve yapımına büyük emek harcanan Oudenaarde Ensar Camii’nin açılışına ilgi yoğun oldu.

Başta Din İşleri Müşaviri Abdullah Gümüşsoy, Belçika Federal Milletvekili ve Open Vld’nin adayı Veli Yüksel, Oudenaarde Belediye Başkanı Marnic De Meulemeester, Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, Ensar Camii Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Yıldırım beraber kurdela keserek açılış yaptılar.

Yıldırım: ‘‘Cemaatimize teşekkür ederim’’

Törende duygulu bir konuşma yapan Ensar Camii Yönetin Kurulu Başkanı Özcan Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür ederek, ‘‘Caminin yapımında gönüllü hizmet eden cemaatimize teşekkür ediyorum. Anlatacak çok şey var ama şu an mümkün değil’’ dedi.
Din İşleri Müşaviri Abdullah Gümüşsoy, anlamlı bir günde birlikte olduklarını söyleyerek, ‘‘Camilerimiz, birlik ve beraberliğimiz için önemli yerler. Ensar Cami’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Ergin: ‘‘Sizlerle gurur duyuyoruz’’

Törene katılan Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin ise, güzel bir programda birlikte olduklarına kaydederek, ‘‘Sizlerin bu tarz çalışmalarınızla gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum’’ dedi. Open Vld’nin Oudenaarde Belediye Başkanı Marnic De Meulemeester, projeyi baştan beri desteklediklerine dikkat çekerek, ‘‘Bugün çok mutluyum. Cami yapımını baştan beri destekledik. Bizler belediye olarak farklı toplumlar ve inanç biçimleri ile ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Türkler, Oudenaarde’ye 50 yıl önce geldi. Geçen yarım asır boyunca şehrimize renk kattılar. Sorumluluk aldılar’’ şeklinde konuştu.

Yüksel: ‘‘Belçika- Türk toplumu olarak sevgi ve hoşgörüden vazgeçmeyeceksiniz’’

Oudenaarde Ensar Cami’nin açılışına katılan Belçika Federal Milletvekili ve 26 mayısta yapılacak olan genel seçimlerde Doğu Flaman Bölgesi adayı Open Vld’li Veli Yüksel ise, yaptığı değerlendirmede camiilerin Türk toplumundaki sosyal işlevinin altını çizerek, ‘‘Ensar Camii, Oudenaarde Müslüman halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Burada ibadetin yanısıra, sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılacak. O yüzden, farklı toplumların kaynaşmasına ve buluşmasına katkı sağlayacaktır. Bundan rahatsız olan bazı kesimler olsa da, sizler, Belçika- Türk toplumu olarak sevgi ve hoşgörüden vazgeçmeyeceksiniz.’’ şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Oudenaarde Ensar Cami, kurdela kesilerek ibadete açıldı. Kuran tilavetinin de yapıldığı törene, Oudenaarde Belediye Meclis üyeleri Elisabeth Meuleman (Groen), Maud Wybraeke ve Murat Yurtay’ın yanısıra Doğu Flaman Bölgesi’nden cami dernek ve imamlar hazır bulunurken, Oudenaarde halkının ilgisi ise yoğun oldu.