KIRCAALİ İLE SAİNT JOSSE BELEDİYELERİ KARDEŞ OLDULAR

Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ile Saint Josse Belediyesi Başkanları Brüksel'de kardeşlik protokolünü imzalayarak, kardeş belediye oldular.

Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ile Saint Josse Belediyesi Başkanları Brüksel’de kardeşlik protokolünü imzalayarak, kardeş belediye oldular.

Saint Josse belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Saint Josse belediye Başkanı Emir Kır ile Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’in imzaladığı, ‘kardeşlik’ protokolü imza töreninde Bulgaristan Brüksel Büyükelçisi Maya Dobreva’da hazır bulundu.

İmza törenine Büyükelçi Dobreva yanında Bulgaristan’ın Avrupa Parlamento Milletvekili Necmi Ali, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veseline Tihomirova, Bulgaristan heyetinde yer alan Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmed, Peder (Papaz) Peter Gerema, Belediye Genel Sekreteri Sezgin Bekir, Halkla İlişkiler Müdürü Fikye Horozova, Saint Josse Belediye başkan Yardımcıları, Kadir Özkonakçı, Dorah Ilunga, Danışmanı Derya Alıç ve belediye çalışanları katıldı.

Başkanların birbirlerine hayırlı olsun dileklerine ve imzalı protokol dosyalarının takdimi sonrası konuşmalara geçildi.

Başkan Kır ev sahibi oluşu hasebiyle yaptığı konuşmada “Öncelikle tüm davetlilerimize ‘hoş geldiniz’ der, hepinizi selamlıyorum. Bu törenimizde hazır bulunan Bulgaristan Brüksel Büyükelçisi Sayın Maya Dobreva’nın da aramızda olarak bu törene şahit olmasından mutluluk duyuyor kendisine teşekkür ediyoruz.

Bu gün anlamlı bir gün bizim için.  Bir Avrupa ülkesi olan Bulgaristan’ın Kırcaali şehriyle kardeş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Takdir edersiniz ki Brüksel’de binlerce Bulgaristan kökenli vatandaş yaşamakta. Bunların yoğun olarak yaşadıkları belediyelerden birisiyiz.

Kırcaali Başkanı Sayın Hasan Aziz ile birlikte imzaladığımız bu protokol sonrası buradaki Kırcaali ve diğer bölgelerde bulunan vatandaşlara bazı hizmetler sunacağız. Bu hizmetlerin çerçevesi hakkında ilerleyen zamanda sizleri bilgilendireceğiz. Bazı evrakların karşılıklı verilmesi noktasında aracı olmayı düşünüyoruz. Amacımız vatandaşlara yardımcı olacağız. Bu kardeşlik anlaşmasının her iki belediye halkının kültürel ve sosyal anlamda dayanışmalarını ve birbirlerini yakından tanımalarına katkı sunacağını düşünüyorum hayırlı olsun” dedi.

Kırcaali Belediye Başkan Hasan Aziz ise yaptığı konuşmada: “Bende öncelikle tüm davetlileri selamlıyor hussusen bizlere evsahipliği yapan kardeş şehir Başkanı Emir Kır beye çok teşekkür ediyorum. Biz de bu kardeşlik protokolünü imzalamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu törenimizde ülkemizin Brüksel Büyükelçisi Sayın Maya Dobreva’nın aramızda bulunmasından ayrıca mutlu oldum. Biz bir heyetle bugün burada bu anlaşmayı yapmanın heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. Burada yaşayan vatandaşlarımıza yönelikte çalışmalar yapacağımız bu anlaşma gereği sık sık buluşacağız.

Sosyal ve kültürel anlamda çok güzel dayanışma ve kaynaşmaya vesile olacaktır bu kardeşliğimiz. Her iki belediye arasında oluşturacağımız iletişimlerle bazı hizmetler konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyor Başkana ve yardımcılarına bizlere göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükelçi Dobreva, yanında Bulgaristan’ın Avrupa Parlamento Milletvekili Necmi Ali’de birer konuşma yaparak, “her iki belediye arasında imzalanan kardeşlik protokolünü tebrik edip, bu kardeşliğin her iki ülke haklarına çok yararlı olacağını düşündüklerini” ifade ettiler.

Protokol sonrası her iki başkan ve heyet Atatürk Kültür Merkezi salonunda ‘Brüksel’de yaşayan ‘Kırcaali ve yöresi’ dernek üyeleriyle buluşarak fikir alışverişinde bulundular. Burada davetlileri 'Kırcaalililer ve Yçresi Dernekler Başkanı Mümin Mestan karşıladı. Başkanlar vatandaşlara yapacakları çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Buradaki bilgilendirmeye Schaerbeek belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez ve Ewa Dolinska'da katıldı. Daha sonra tüm davetlilerle birlikte toplu görüntü verildi.

Tüm heyet  Başkan Kır’ın verediği iftar yerine giderek, dualarla iftarlarını açtılar.

www.belcikaaydinhaber.com