SAADET AVRUPA BELÇİKA TEMSİLCİLİĞİ GELENEKSEL 4. MÜLTECİ İFTARI BEREKETLİ OLDU.

Saadet Belçika Temsilciliğinden gönderilen haberi sizlerle aynen paylaşıyoruz.

Saadet Belçika Temsilciliğinden gönderilen haberi sizlerle aynen paylaşıyoruz.

Saadet Belçika, 8 Mayıs Çarşamba günü Belçika'da yaşayan mültecilere Brüksel'de lezzetli ev yemekleri ile iftar verdi. Bu iftara 100'e yakın mülteci ile yoğun bir katılım oldu. Saadet Avrupa Seçim İşleri Başkanı Safa Şenel, Avrupa Saadet Belçika Temsilciliği Başkanı Hasan Uzun, Saadet Belçika Gençlik Kolları Başkanı İşadamı Süleyman Kalemciler -Çavuşzade Baklava, katkılarıyla yapılan iftara Saadet Avrupa Belçika Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer misafirler katıldılar.

 "Ramazan demek, bu zulüm düzenini değiştirmek için canla başlaçalışmak demektir." Necmeddin ERBAKAN MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİ SAADET PARTİSİ MERHUM GENEL BAŞKANI, Dünya'nın diğer bölgelerinden gelen zulümlerden maddi manevi zarar gören insanlara herzaman olduğu gibi yardımlarımız devam edecek.

Ayrıca Ramazan'ın ruhuna uygun faaliyetler yapmaya dördüncüsünü yaptığımız bu iftar faaliyeti gibi devam edeceğiz. Adil Düzen'in uygulanmadığı bir dünyada zulüm kargaşa, haksızlık, huzırsuzluk almış başını gidiyor.
Saadet Camiamızın üstlendiği misyon işte bu bozuk düzenden pay alan insanların, ezilen zulme uğrayan insanların yaralarını sarmak ve onları bir nevi iyileştirmektir. İnsanın hakettiği huzura doğru bir şekilde ulaştırabilme çabasıdır. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Saadet Camiamızın üstlendiği misyon budur. İnsanlara doğruyu göstermek ve doğruya yöneltmektir.

Zaten Adil Düzen'in olmadığı bir Dünya'da zulümler, haksızlıklar huzursuzluklar, adaletsizlikler almış başını gidiyor. Ve bizde bu düzenin içerisinde insanliğı doğru bir noktaya, doğru birşekilde yönlendirmek için maddi manevi uğraş vermekteyiz.

İnsanlık şunu bilmelidir ki ancak ve ancak gerek bireysel gerekte toplumsal olarak Hakk'ın koymuş olduğu bu Adil Sisteme boyun eğdiği ve bu sisteme uyduğu sürece sonsuz huzura erişecektir. Zaten insanın varoluş ve yaratılış gayeside budur. Materyalizm mutluluk getirmedi, maneviyatçılığa dönmek gerekir.

Amacımız , başta ülkemizde olan insanlar olmak üzere tüm insanlığın saadetidir. İnsanların saadeti için herşeyden önce beş temel şartın olması gerekir.

 Bunlar:
 1. Sevgi, huzur, barış ve kardeşlik,
 2. İnsan hakları ve özgürlükler,
 3. Özgürlükler herkes tarafından en geniş anlamda kullanılırken
 insanlar arasında çatışma olduğunda özgürlüklerin
 sınırlarının adaletle çizilmesi,
 4. Saadet için barış, huzur, özgürlükler ve adalet gereklidir ama
 yeterli değildir. Bunun için refah da gereklidir; insanlar
 ihtiyaçlarını kolay ve bol bir şekilde karşılayabilmelidirler.
 5. Yukarıdaki unsurların hepsi sağlansa da saadet tam olarak
 gerçekleşemez; tam saadet için izzet, onur, saygınlık da
 gereklidir.

İyi insan olmak ancak herkesin iyiliğini ve saadetini istemekle mümkündür. Bundan dolayı bizler insanların saadeti için zorunlu olan bu beş temel şartın tesisi için tüm geyretimizle çalışmayı, bir insanlık görevi olarak görüyoruz.
İnsanların saadeti için yanlışın değil doğrunun, kötü ve çirkinin değil iyinin ve güzelin, zararlının değil faydalının, zulmün değil adaletin hakim olması gerekir.

Bundan dolayı da doğrunun, iyi ve güzelin, faydalının ve adaletin hakim olması için bütün gücümüzle çalışmayı bir insanlık vecibesi olarak görüyoruz. Saadet Avrupa Belçika Bölgesi Temsilciliği Başkanıı Hasan Uzun'un teşekkür etmesiyle , bu tür sosyal faaliyetlerin tüm hızıyla devam edeceğinin müjdesini vermesiyle, okunan dua ve Kur'an-ı Kerim ile
 program son buldu.

Bunun içinde bize destek veren herkesten Allah Razı Olsun. Herkese Teşekkür Ediyoruz.