~~OYUNLU MÜZİK ETKİNLİĞİNDE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Brüksel'de bulunan 5-8 yaş gurubu arası çocuklar, Keman Öğretmeni Gözde Sevdir ve 21 st Music Avenue Müzik Okulu Eğitmeni Buket Kartal'ın eğitimiyle, T.C. Brüksel Başkonsolosluğu salonunda çok güzel oyunlu müzik etkinliği gerçekleştirildi.

Brüksel’de bulunan 5-8 yaş gurubu arası çocuklar, Keman Öğretmeni Gözde Sevdir ve 21 st Music Avenue Müzik Okulu Eğitmeni Buket Kartal’ın eğitimiyle, T.C. Brüksel Başkonsolosluğu salonunda çok güzel oyunlu müzik etkinliği gerçekleştirildi.

Brüksel Başkonsolosluğun ev sahipliği yaptığı programa çocuklar yanında, aileleri de katılarak çocuklarını seyredip, onlara büyük moral verdiler.

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu yaptığı selamlama konuşmasında programa katılan tüm davetlilere ‘teşekkür’ ederek başladığı konuşmasında: “Bugün Anneler günü. Bugün aramızda olan olmayan tüm annelerin, ‘Anneler Günü’nü’ en içten dileklerimle kutluyorum.

Bugün bir müzik etkinliğimiz olacak başkonsolosluğumuzda. 5-6 yaş arası çocuklardan oluşan bir ‘Çocuk Kulübümüz’ var. Burada iki çocuk gurubu gösteri yapacak. Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerimiz Başkonsolosluğumuzda her hafta sonu çocuklarımıza oyunlu, müzikli Türkçe dersler vermelerine yardımcı oluyoruz.

Bunları neden anlattım eğer evinizde 5-6 yaş gurubu çocuğunuz varsa Eylül ayında kayıtlarını yaptırabilirsiniz. Sizlerden ve çevrenizden Türkçe bilen veya bilmeyen tüm çocukların kayıtları yapılmakta ‘Çocuk Kulübümüze’. Ayrıca Çarşamba günleri se bir satranç şampiyonamızın hocalığında çocuklarımıza satranç dersleri de vermekteyiz. Amacımız çocuklarımız hem güzel Türkçe’yi öğrensin hem de kaynaşsınlar.

Çocuklar benim oğlumda dahil Eylül ayından beri dersler devam ediyor ve çok yararlı olmakta. Bizi Facebook ve Twitter hesaplarımızdan bizleri ve etkinliklerimizi takip edebilirsiniz” dedi.

Çocukların birbirlerinden güzel oyun’lu müzik gösterileri ilgi ve coşkuyla izlendi. Çocuklar yeteneklerini sergileyerek, ailelerinden çok büyük alkış aldılar.

www.belcikaaydinhaber.com