~~AZERBAYCANLILARDAN AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DEN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV'E DESTEK GÖSTERİSİ

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Brüksel'e ziyareti münasebetiyle. Başta Belçika olmak üzere, tüm Avrupa ülkelerinden gelen teşkilat ve federasyon başkanları Brüksel'de bir mitingde buluşarak, İlham Aliyev'e destek gösterisinde bulundular.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Brüksel’e ziyareti münasebetiyle. Başta Belçika olmak üzere, tüm Avrupa ülkelerinden gelen teşkilat ve federasyon başkanları  Brüksel’de bir mitingde buluşarak, İlham Aliyev’e destek gösterisinde bulundular.

Azerbaycan diaspora temsilcilerinin de hazır bulunduğu ve destek verdiği mitingin iznini Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci aldı. Başkan Demirci’nin ev sahipliği yaptığı ve  büyük fedakarlıklarla düzenlediği destek mitinge Avrupa ve Belçika’nın yanında Almanya, Hollanda, Macaristan, Fransa’dan gelen Diaspora ve Teşkilat başkan ve temsilcileri katıldı.

Ellerinde Azerbaycan Türkiye, Türkmen ve Avrupa Birliği bayrakları, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in posterleri ve Aliyev’e destek sözlerinin yer aldığı pankartları taşıyan 200’ü aşkın gösterici hep bir ağızdan ‘Cumhurbaşkanı Aliyev Avrupa’ya Hoş geldin’ , ‘Milli Lider İlham Aliyev seni selamlıyoruz’,  şeklinde seslenerek sevgi tezahüratında bulundular.

Mitingde  Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci, Hollanda Azerbaycan Dostluk Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Hollanda Azerbaycan Kadınlar Derneği Başkanı Mayise Ağamirzeyeva, Almanya’dan Elsever Memetov ve diğer teşkilat başkanları yaptıkları konuşmalarda Azerbaycan Avrupa İlişkileri  üzerine düşüncelerini açıklayıp, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e desteklerini” belirterek, “Biz Azerbaycanlı olmaktan gurur duyuyoruz. Biz, Azerbaycan ve Avrupa ilişkilerinin artarak devam etmesini arzuluyoruz” dediler.

Yapılan konuşmalarda “Dünya ülkeleri içerisinde stratejik olarak önemli bir konumda olan Azerbaycan’ın  Avrupa Birliği ile çifte standart anlayışa dayanmayan dostluk, yakın işbirliği ve uyum konusunda yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaları desteklemekteyiz. Tüm konuşmacılar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e güvendiklerini ve tam destek verdiklerini” belirttiler.

Mitinge Belçika’da hizmet veren bazı Türk teşkilatları da katılımlarıyla destek verdiler.  Mitinge Belçikalı basın mensuplarının da ilgi göstermesi dikkat çekti.

www.belcikaaydinhaber.com