~~SCHAERBEEK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI VE DEFI PARTİSİ LİSTE 9. SIRA BRÜKSEL PARLAMENTOSU ADAYI SADIK KÖKSAL: "BİZİM ÖZELLİKLE İSTEDİĞİMİZ TEMİZ VE ŞEFFAF SİYASET'TİR"

Schaerbeek belediyesi başkan yardımcısı Sadık Köksal Brüksel parlamentosuna adaylığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili olarak dergimiz genel yayın yönetmeni Celil Gündoğdu'ya şu açıklamalarda bulundu:

Schaerbeek belediyesi başkan yardımcısı Sadık Köksal Brüksel parlamentosuna adaylığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili olarak dergimiz genel yayın yönetmeni Celil Gündoğdu’ya  şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazan’ın tüm insanlığa barış getirmesini diliyorum. Bildiğiniz gibi iki dönemdir  Schaerbeek belediye başkan yardımcılığını sürdürmekteyim.

Öncelikle ben DEFI partisi üyesi değilim. Schaerbeek belediye başkanı sayın Bernard Clerfayt aynı zamanda Brüksel Parlamentosu DEFI Partisi liste başı olarak seçime girmekte. Benimle bir  görüşme talebinde bulunmuştu ve bana bizim listeden aday olurmusun? diye bana bir teklifte bulundu. Ben sizin parti üyesi değilim diye kendisine hatırlattım. Schaerbeek’de birlikte çalışıyor olabiliriz, bağımsız olarak bize katılabilirsin’ dedi. Ben de ‘bağımsız aday olarak kabul ederseniz ben de değerlendirebilirim’ dedim. ‘Tamam, sorun değil’ dedi. Ben de ‘iyi’ dedim.

Bildiğiniz gibi ben bizim belediye listesinde başkanından sonra birinci, başkan listesindesin de ikinci en yüksek tercihli oy alan adaylardan birisiyim. Bu bağlamda Yerel tecrübelerle bir başka mecliste farklı yerlerde görev almak istemez misin?’ dedi. Ben de ‘büyüklerimle istişare ederek, kararımı daha sonra açıklayacağım’ diyerek ayrıldık.

“İSTİŞARELER SONUCU, ŞARTLI OLARAK ADAY OLDUM”

Daha sonra ailem, yakınlarımız ve büyüklerimizle istişarelerimiz sonrası başka mecliste görev almanın zamanı geldiğini söylediler. Sen, yalnız Schaerbeek halkına değil, artık Brüksel’de bulunan 19 belediyedeki vatandaşlara da hizmet etmen lazım diyerek, benim aday olmamı desteklediler. Daha sonra, Brüksel Parlamentosu  DEFI listesi 9. sırasından bağımsız olarak aday oldum.

Başkana söylediğim tek şey oldu. Başkan Clerfayt ve genel başkanlarıyla da görüştüm ve girmemde bir sakınca görmediler. Ancak, ‘ben bağımsız olarak girdiğimde ve kazandığımda, farklı göreve talep olma durumunda eğer engel olunacaksa ben girmeyeyim’ dedim. ‘Yok dediler kesinlikle bağımsız olsan da daha üst bir görev yapabilirsin’ dediler.

Mesela bağımsız olarak Milletvekili olduktan sonra,  DEFI iktidarda olduktan sonra Bakan, Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Yardımcılığı, Komisyon Başkanlığı gibi görevlerde olabilirim. Önemli olan DEFİ’nin iktidarda olması. İktidardayken saydığım bu görevlerde önümün kapatılmaması için şartımı hatırlattım. Onlarda ‘bu saydıkların için verilebilecek görevlerde kesinlikle önün kapatılmayacaktır’ dediler.

“VEKİL OLURSAM BAŞKAN YARDIMCILIĞINI BIRAKACAĞIM”

Şayet milletvekilliğine seçildiğimde, başkan Yardımcılığını bırakacağım. Benim amacım seçilerek iki görevi de birden yaparak yarım iş yapmak veya iki maaş birden almak değildir. Seçilirsem halkımıza vekil olarak hizmet edeceğim. Seçilirsem Allah’ın izniyle ve vatandaşlarımızın güçlü destekleriyle, onları Brüksel Parlamentosunda iyi bir şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum.

Yapılan anketlerde Brüksel parlamentosunda DEFİ partisinin mevcut 12 koltuğunu korumakla beraber, bir iki koltuk daha alabileceği yönünde. Brüksel bölgesindeki avantaj DEFI’ şuanda zaten iktidarla birlikte yönetimde. Bu nedenle tekrar iktidarda olma şansı daha fazla.

“BEN KADEME KADEME İLERLEMEK İSTİYORUM”

Ben kademe kademe ilerleyerek, bir yerlere gelmek istiyorum. Çekirge gibi zıplayarak bir yerlere gelenler aynı hızla da yok olabiliyor. Önce Belediye Meclis Üyesi, Grup başkanlığı yaptım. Daha sonra başkan yardımcılığına getirildim. Son seçimlerde tekrar başkan yardımcılığına getirildim. Siyasi deneyimiz, hizmetlerimiz ve tecrübelerimizle insanlara faydalı olmaya çalışmak için elimizden geleni yapacağız.

Yereli iyi anlamak lazım. Bölge hükümetinin alacağı kararlar bütün belediyeleri ilgilendiren kararlardır. Bölge hükümetinin finanse ettiği bazı projeler var. Adaletli yapılmasını talep ediyoruz. Şeffaf bir şekilde kriterler doğrultusunda o yardımların yapılmasını istiyoruz 19 belediyeye. Ancak bazı konularda şeffaflık yok. Nüfus ve sosyolojik yapı itibarıyla yardımlar değerlendirilmelidir. Bizim özellikle istediğimiz temiz ve şeffaf siyasettir.

“BRÜKSEL’DE EN ÖNEMLİ KONU EĞİTİM KONUSUDUR”

Brüksel’de en önemli olan konuların başında ‘eğitim’ gelmekte. Bizim yaşadığımız belediyelerde nüfusumuz çok genç ve şuandaki okullardaki sınıflarımızdaki çocuk sayımızı 24 sayıya göre ayarladık.  Sınıflar kalabalık olunca da zamanla öğretmenlerin verdikleri eğitim seviyesi de giderek düşmekte. Öğretmenlerin çocuklarla daha iyi ilgilenebilmeleri ve onlara daha iyi eğitim verebilmeleri için sınıf sayıları artırılarak, çocukların sınıftaki sayıları düşürülmelidir. Tüm bunlar içinde yeni okullar inşaa edip, var olan okulları da mümkün olduğu kadar büyütmek lazım.

ÖĞRETMENLER MOTİVE EDİLMELİ

Bunlarla beraber öğretmenlere de yatırım yapmak lazım. Onlara motivasyon vermek lazım.  Öğretmenlik görevi çok zor bazı öğretmenlerin istifa edip başka sektörlere çalışmaya gittiklerini duyuyoruz. Öğretmenlerimize sahip çıkmalıyız. Çünkü onlara çocuklarımızı emanet ediyoruz. Onlarında her konuda yardımcı olmalıyız. Velilere düşen görev de var. Velilerde çocuklarının derslerini yakından takip etmeli. Aile eğitimi,  genel kültür evden verilir.

Brüksel bölgesinde %25 gencimiz (20-21 yaş arası) okulu terk ettiklerinde, meslek edinmeden okuldan ayrılıyorlar. Gençler en azından bir meslek eğitimi alarak, bir diploma sahibi alarak maddi ve manevi olarak geleceğini garantiye almalıdır.

“ÇALIŞAN, SERBEST MESLEK SAHİPLERİ VE EMEKLİLERİN DURUMU İYİLEŞTİRİLMELİDİR”

Çalışan insanların aldıkları maaşlarından yüksek vergiler kesiliyor. Çalışanların durumu iyileştirilmelidir. Emekliler, yaşlandığında daha rahat geçinebilmeleri giderlerini karşılayabilmeleri ve durumlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Serbest meslek çalışanların da emeklilik maaşının diğerleriyle eşitlenmesi lazım.

METRO ALTERNATİF TRAFİK ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ULAŞIMDIR

Schaerbeek Belçika’nın altıncı ve Brüksel’in ikinci büyük nufusuna sahip olmasına rağmen halen hızlı bir taşıma metro yok.  Schaerbeek’e metro gelmesi yönünde çalışmaları ilan edilmişti. Ancak, Brüksel Hükümeti bu projeyi erteledi. Metro olmadığı için insanlar araba kullanıyor. Metro olursa araba kullanımı azalabilir. DEFI’nin de 4 tane yeni metro hattının açılması ile ilgili teklifi var. Brüksel’de şu an 59 metro istasyonu var. Bunun 160’ın üzerine çıkarılması gerekir ki, Brüksel trafiği rahatlasın. Bu istasyonlarla birlikte Brüksel’in dışına büyük parkingler yaparak, araba kullanımının azaltılması sağlanabilir.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÜÇLÜ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Ben son olarak, vatandaşlarımızın demokratik hakları olan seçme hakkını mutlaka kullanmalarını hatırlatıyor, programlarını ve vaadlerini onayladıkları adayları tercih etmelerini tavsiye ediyorum.  Tüm parti ve adaylara başarılar diliyorum.

Bu demokratik mücadele de Brüksel Hükümet Parlamentosuna DEFI listesi 9. sıra adayı olarak katılıyorum. Vatandaşlarımız aynı listeden bir kaç adayı tercih edebilir. Benimle beraber aynı listede 26. Mehmet Bilge ve 27. sırada Gülcan Bozdağ hanımefendi var. Vatandaşlarımızın güçlü tercihli oylarla bana ve arkadaşlarıma destek olmalarını saygıyla hatırlatır hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com