BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN '19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI' ETKİNLİĞİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk'ün Samsuna gelişinin 100. yıl dönümü, "˜19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Brüksel Başkonsolosluğunun organizasyonuyla AB Daimi Temsilciliğimiz salonunda, kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün Samsuna gelişinin 100. yıl dönümü, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ Brüksel Başkonsolosluğunun organizasyonuyla AB Daimi Temsilciliğimiz  salonunda, kutlandı.

Her iki Büyükelçiliğinin de destek verdiği kutlama programına, Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Anvers Başkonsolosu Metin Ergin,  16-35 yaş arasında, okul başarıları yüksek lise öğrencileri, toplumda rol model olabilecek, kendi bölümlerinde/alanlarında ön plandaki üniversite öğrencileri ve iş hayatına yeni atılmış, kariyerlerinin başındaki gençler, katıldı.

Şehitlere Saygı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sunuş konuşmasını, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu yaptı.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU “AMACIMIZ NETWORK PROGRAMLARLA GENÇLERİMİZİ TANIŞTIRIP KAYNAŞTIRMAKTIR”

Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu “ Milli Mücadelemizin 100, yılında ve ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ hepinize kutlu olsun. Programımıza geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

19 Mayısları resmi bir tören ve resepsiyon yerine bu sene Network etkinliğiyle kutluyoruz. Programımızda, Başkonsolosluğumuzun iki gençlik projesinin tanıtımı (Model United Nations ve Haydi Gençler Üniversiteye), Türkiye’den SosyalBen Vakfı yöneticisi Ece Çiftçinin konuşması ve TÜSİAD Brüksel Ofisi akademisyenlerince hazırlanan siyasi katılımın önemi hakkındaki sunum ve ikinci kısımda ise gençlerimizin tanışması için ağ kurma/network etkinliğimiz yer alacaktır.

Amacımız, sadece gençler içindir. Gençlerimizi biraraya getirerek, tanışıp kaynaşmalarını sağlamaktır. Beraber proje üretmelerini sağlamaktır. Bu çerçevede Başkonsolosluğumuzun kapıları siz değerli gençlerimizin üreteceği her türlü projeye her zaman açık olacaktır” dedi.

BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ: “ATATÜRK BİZLERLE KESİNLİKLE GURUR DUYUYORDUR”

Bir konuşma yapan Büyükelçi Levent Gümrükçü, Gençlerin ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Gerçekten bugün muazzam bir manzara var burada, sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Öncelikle artık gelenekselleşen bu etkinliği düzenlediği için Sevgili Brüksel Başkonsolosumuz Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na teşekkür ediyorum.

Bu etkinliğimize ev sahipliği yapan AB Büyükelçimiz Mehmet Kemal Bozay’a ve biraz sonra sunumlarda bulunacak olan Ece Çiftçi’ye ve Tüsiad yetkililerine teşekkür ediyorum.

Gençlerimizden oluşan, bu kadar geniş katılımı görmek beni çok mutlu etti. Bugün bu sene olmasını daha da anlamlı görüyorum. Nedeni ise, Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak, bağımsızlık mücadelemizin meşalesini yakmak için Samsun’a gelişinin 100. yıl dönümüne de gelmesidir. ‘’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için bundan daha da güzel bir gün olamazdı.

Bakıyorum Türkiye’deki kutlamalar bu sene daha başka bir coşkuyla kutlanmakta. Gerek liderlerimizin mesajlarındaki coşku olsun, gerekse özel firmalarımızın reklamlar, filimler beni çok duygulandırdı. Sabah geldiğimde onlara bakıyorum ve gözlerim doluyor coşkudan. Kızım bile bugün bana, ‘Baba bugün hergünden daha farklısın sen. Bugün bir daha değişik görüyorum seni ne hissediyorsun’ dedi. Söyleyebildiğim tek şey ‘gurur’ oldu.

Bundan 100 yıl önce, seneler süren savaşların sonunda yenik ve bitap düşmüş bir İmparatorluğun, 100 yıl içerisinde, buğun modern, güçlü ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyetine dönüşmüş olmasını görmenin, O’nun hazzının vermiş olduğu şey tek kelimeyle ‘gurur’dur.

Zamanın hasta adamı olarak düşünülen Türkiye bugün, sadece bölgesinde değil, Avrupa hatta onun ötesinde dostluğu ve işbirliği aranan bir ülke konumuna gelmiştir. Dünya barışına her alanda katkılar sunan, saygı duyulan bir ülke haline dönüşmüştür. Atatürk bizlerle kesinlikle gurur duyuyordur.

Bizim bugün bu noktaya gelmemizde gençler çok büyük rol oynamışlardır. Gençlerimizin cesareti, dinanizmi, özgüveni, azmi, inancı ve girişimciliği Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı muassır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda bayrağı daha ileriye taşımamızı sağlayan siz gençler oldunuz diye düşünüyorum.

Atatürk Kurtuluş savaşını başlatma gücünü o Türk gençliğinden almış ve daha sonrasında da en değerli eserim dediği ‘Cumhuriyeti’ siz gençlere emanet etmiştir” dedi.

AB Nezdinde Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın selamlama konuşması, Beringen Müzik Kulübü kurucu başkanı ve duayen sanatçı İsmail Ertdoğdu ve saz ekibinin çalıp söyledikleri birbirinden güzel türküleriyle program son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com