~~HAM BELEDİYESİ INTEGRATIE GÖNÜLLÜLERİ BİR İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Belçika Limburg bölgesinde nezih bir şehir olan Ham şehrinde de "˜Ham Belediyesi Intergratie Gönüllüleri' Ham belediye salonunda bir iftar yemeği vererek, hem Müslümanları hem de diğer din mensuplarını bir sofra etrafında toplayarak, güzel bir dayanışma örneği sergilediler

Bereket ayı olan Ramazan ayı münasebetiyle iftar programları Belçika’nın değişik şehirlerinde sürmekte.

Belçika Limburg bölgesinde nezih bir şehir olan Ham şehrinde de ‘Ham Belediyesi Intergratie Gönüllüleri’ Ham belediye salonunda bir iftar yemeği vererek, hem Müslümanları hem de diğer din mensuplarını bir sofra etrafında toplayarak, güzel bir dayanışma örneği sergilediler.

‘Ham Belediyesi Intergratie Gönüllüleri’  Başkanı Meryem Demirci ve yönetim kurulu arkadaşlarının davetlilerini karşıladığı iftar yemeğine Ham Belediyesinin sevilen Belediye Başkanı Dirk De Vist başta olmak üzere, Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti başkanı Ayhan Demirci, Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Belediye çalışanları, din ve inanç önderleri, STK temsilcileri ve kalabalık Belçikalı davetliler katıldı.

Yapılan konuşmalarda ‘Ramazan nedir?’, Ramazan’ın anlamı ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi. Okunan ezanın ardından Türk ve fas mutfağından yapılan yemeklerle iftarlar açıldı.

‘Ham Belediyesi Intergratie Gönüllüleri’ Derneği Başkanı Meryem Demirci : "Bu anlamlı ve güzel iftar programımıza katılarak bizleri onurlandıran değerli Başkanımız sayın Dirk De Vis başta olmak üzere tüm katılımcılara ve bu programımızda emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Değişik kültür ve inanç gruplarını bir masa etrafında toplayarak, onlara ramazan ayının önemini anlattık. Bu vesileyle insanların birbirlerini tanıma ve kaynaşmalarına vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Yardım amaçlı olan bu programımızdan elde ettiğimiz 910 Euroyu, Yoksul insanlar için çalışan (Vereniging Sint Vincentius die altijd klaar staat voor mensen) Aziz Vincent Derneği'ne teslim ettik" dedi.

Güzel bir atmosferde gerçekleştirilen iftar programı değişik kültür ve inançlara mensup insanların, birarada tanışması ve kaynaşması adına çok güzel bir atmosfer oluşturmuştu.

Bu güzel programda emeği geçenleri kutluyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com