PS'Lİ ONKELINX: "SOSYALİST PARTİSİ'NİN BU SEÇİMLERDEKİ UMUDU GENÇ MİLLETVEKİLİ HASAN KOYUNCU "

Brüksel Parlamentosu Milletvekili Hasan Koyuncu, Brüksel Parlamento seçimlerine PS Listesi 25. sıra adayı olarak. 26 Mayıs 2019'da yapılacak seçimlere tekrar katılıyor.

Brüksel Parlamentosu Milletvekili Hasan Koyuncu, Brüksel Parlamento seçimlerine PS Listesi 25. sıra adayı olarak. 26 Mayıs 2019'da yapılacak seçimlere tekrar katılıyor.
PS Tanıtım toplantısında, PS’nin ağır toplarından olan Laurette Onkelinx aday takdiminde genç siyasetçi Hasan Koyuncu için «Sosyalist Partisi’nin bu seçimlerdeki umudu genç Milletvekili Hasan Koyuncu’dur› diye takdim etmişti.
Brüksel parlamentosuna tekrar aday olan Milletvekili Hasan Koyuncu kendisi, çalışmaları ve hedefleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:
«Ben aslen Emirdağlı bir ailenin evladı olarak Brüksel’de dünyaya geldim. İlk-orta eğitimimi tamamlayarak, İktisad okudum. Daha sonra, 2004 yılında kendi işyerimi açarak çalışmaya başladım. Açtığım işyerimiz halen ticarete devam ediyor.
Daha sonra, siyasete girmeye karar vererek, 2010 yılında PS Gençlik Kollarında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım.
Brüksel PS Gençlik Kollarını MYK’da temsil ettim. Uzun yıllar burada faaliyetlerde bulundum. Edindiğim tecrübelerden sonra da ilk olarak, 2012 yılında Schaerbeek Belediye Meclis Üyeliği için PS Listesi 28. sıradan aday oldum ve 1650 oyla seçilerek meclise girdim. Brüksel genelinde gençler arasında en fazla oyu ben almıştım. 14 Ekim 2018’de yapılan yerel seçimlerde de bizim listede 2581 ile en fazla oyunu aldıö. belediye Başkanından sonrada en fazla oyu alarak 2. oldum.
2014 yılında PS listesinden 36. sıradan Brüksel Parlamentosuna aday oldum. Seçime katılan Türkler arasında 4400 oyla birinci oldum. Aynı zamanda listemizde 7. oldum. Erkekler arasında Başbakan Rudi Vervoord, Eski Başbakan Charles Picque, Bakan Raşid Madran’dan sonra  da 4. oldum.
«Ben, seçilmek için değil, yükselmek için seçime giriyorum» diyen Koyuncu, sözlerine şu şekilde devam etti: «Tekrar seçildiğimde önceki yaptığım ve yarım kalan projeleri tekrar savunacağım. Benim mücadele edeceğim en önemli başlık ‹Irkçılık› olacaktır. 
Taciz konusunda kadınların can güvenliği ve olası herhangi bir saldırıya karşı STİB Otobüs sürücülerinin kadı yolcuları iki durak arasında evlerinin önü veya yakınında indirilmesi ile ilgili bir teklif verdim. Teklifim mecliste duruyor. Belçika genelinde bu konuda ilk teklifi ben yaptım.
Gençlerimiz işsiz. Bunun nedeni de sağlıklı ve sürekli bir eğitim alamamaları. İşsizlerin meslek sahibi olmaları için muhakkak formasyon yapmaları gerekir. Gerek bölge hükümetimiz gerekse belediyelerimiz bu konuda çaba sarf ediyorlar. Ancak, yeterli değil. Aileler eğitime önem vererek muhakkak çocuklarını okutmalılar.
İşsiz olan gençler haliyle sorunda yaşamakta. gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak başta spor, sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık vermeliyiz.
Zor mahallelerde gençlere gereken önem ve hassasiyet verilmelidir. Eğitim seviyesini yükseltmeliyiz ki öğrencilerde başarılı olsun. Gençleri genelde mesleki eğitimlere yönlendirmeliyiz. Meslek eğitimi alan gençler genelde iş sahibi olabiliyorlar. Her zaman donanımlı gençlere ihtiyacımız var.
Son olarak edindiğimiz tecrübeleri daha geniş katmanlarda hizmete dönüştürmek için hedefimizi büyüterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Tabi tüm bu çalışma ve düşüncelerimizi hayata geçirecek güçlü halk desteğine ihtiyacımız var. Tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyor, seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum» dedi.