BULGARİSTAN TÜRKLERİ DÜZENLEDİKLERİ İFTAR'DA DERNEK MÜJDESİ VERDİLER

Brüksel'de yaşayan Bulgaristan Türkleri düzenledikleri İftar programında dernek müjdesi vererek, derneklerinin adını ve logosunu tanıttılar.

Brüksel’de yaşayan Bulgaristan Türkleri düzenledikleri İftar programında dernek müjdesi vererek, derneklerinin adını ve logosunu tanıttılar.

Brüksel’in prestijli salonlarından olan Elite Event Center’de gerçekleştirilen iftar programına yeni kurulan ‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’ Başkanı  Sezgin Ahmed,  Yönetim kurulu üyeleri Akademisyen ve ilahiyatçı Nurhan Rafet, Arif Arif ve Mahmut Tunay’ın ev sahipliği yaptığı programa T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, Belçika Aydın Haber Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu, Brüksel Korner Yayın Grubu Başkanı Kadir Duran, Bulgaristan Halk Oyunları Folklör Ekibi, STK Temsilcileri Bulgaristanlı sanatçılar,  işadamları ve 500’e yakın Bulgaristanlı vatandaş katıldı.

YENİ DERNEĞİN ADI VE LOGOSU AÇIKLANDI…

‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’ Başkanı Sezgin Ahmed ve Akademisyen ve ilahiyatçı Nurhan Rafet, yaptıkları açılış konuşmalarında: “Bu güzel programımızı onurlandıran T.C. Brüksel başkonsolos sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu kıymetli davetlilerimiz sizleri öncelikle selamlıyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz gibi geçen yıl 300 bu yıl ise 450’yi aşkın davetlimizle bu anlamlı ayda güzel bir iftar programına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiyeli kardeşlerimizle birlikte Bulgaristan Türkleri olarak burada buluşup, kaynaşmanın sevincini yaşıyoruz. Brüksel’de yaşayan onbinlerce vatandaşımız var ancak bunların sesini duyuracak dernek fazla yok.

Bizler hem inançsal, hem sosyal, hem kültürel ve hem de cenazelerimizi rahat gönderebileceğimiz bir dernek oluşumuna çok büyük bir ihtiyaç vardı. Bu boşluğu doldurabilmek için arkadaşlarımızla beraber bir araya gelerek, sizlerin sorunlarını halledebilmek amacıyla kurumsallaşmaya karar verdik. Bu anlamda ilk olarak burada bu gün ilan ettiğimiz ‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’mizin adını ve logosunu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu derneğimiz bünyesinde tüm vatandaşlarımızı toplanmasını ve üye olmasını bekliyoruz. Biz sizlerle birlikte güzel hizmetler yapacağız” dediler.

Nurhan Rafet’in açılış konuşması ardından Yeni Dernek’in adı ve logosunun yazılı olduğu pankart’ın açılışıyla coşku doruğa ulaştı. Yeni derneklerinin kuruluşlarının resmi olarak kurulduğunu duyan tüm davetliler coşkuyla birbirlerini tebrik ettiler.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU  “BENİM ATALARIMDA BULGARİSTAN GÖÇMENİ TÜRK AİLESİDİR”

Programda selamlama konuşması yapan Brüksel başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum.

Bu akşam bizlerin bir araya gelmesine vesile olan ‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’ başkanı ve yöneticilerine böylesi güzel bir organizasyon yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Bugün derneğinizin açılışında da bulunduğum için çok mutlu oldum.

Derneğinizin Bulgaristanlı Türk vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Eminim ki bu dernek ekibiyle beraber, çok güzel işlere imza atacaktır. Birliğinizin ve beraberliğinizin hiç bozulmamasını diliyorum. Bu çerçevede Brüksel’de yaşarken eğer Türkçe dinlemek isterseniz, eğer Türkçe konuşmak isterseniz, eğer Türkçe yapılan aktivitelere katılmak isterseniz, Başkonsolosluğumuzun kapıları sizlere sonuna kadar açık olacaktır. Bizlerin yaptığı aktivite duyuruları başkonsolosluğumuzun sosyal medyasından facebook sayfalarımızdan takip edebilirsiniz. Bütün etkinliklerimiz halka açıktır. Dernek olarak sizleri her zaman bekleriz.

Bulgaristan’ın ve Bulgaristanlı Türklerin benim özel hayatımda da çok önemli yeri vardır. Bu çerçevede bunu sizlerle paylaşmak istedim. Ben diplomat olarak tam 4 yıl boyunca Bulgaristan Sofya’da görev yaptım. Oradaki Sofya Büyükelçiliğimizde çalıştım. Dolayısıyla Bulgaristan’ın doğasını, kültürünü ve dolayısıyla da orada yaşayan Bulgaristanlı Türkleri de yakından tanıma fırsatım oldu. Evladı Fatihan’la bir arada olma şansına eriştim. Kader beni aslında oraya götürdü. Çünkü, benim ailemden de Bulgaristan’da doğmuş ve daha sonra Türkiye’ye göç etmiş atalarımız var. Bu nedenle ben de kendi kökümden olan birileriyle bir arada olmaktan son derece mutlu oldum” dedi.

Daha sonra, sırasıyla Belçika Aydın Haber Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu, Brüksel Korner Yayın Grubu Başkanı Kadir Duran, birer konuşma yaparak, dernek yöneticilerini tebrik edip, “Yayınlarımızla her zaman Bulgaristanlı Türk kardeşlerimizin yanında olacağız” dediler.

Yusuf Meral’ın güzel bir sesle okuduğu ezan ile birlikte iftarlar dualarla açıldı. Büyük bir coşku, sevgi ve duygunun yaşandığı iftar’da davetliler birbirleriyle buluşma ve dayanışmanın sevincini yaşadılar.

Türkiye ses birincisi Yusuf Meral’ın okuduğu birbirinden güzel ilahiler, Selim Boyuneğmez’in sunduğu Mevlevi semazeni, Mustafa Bilgiç’in Nasreddin Hoca kılığıyla katıldığı programda Tarihi giysisiyle Osmanlı şerbeti dağıtan şerbetçi başı tiplemesine davetliler çok büyük ilgi gösterdi.

Bulgaristan Halk Oyunları Folklör Ekibi yöresel giysileriyle yöresel türküleri seslendirdiler. Birbirinden güzel türkülere zaman zaman davetlilerde eşlik ederek, folklör grubunu alkışladılar.

İlahilerle beraber bayrak şovda davetlilerce dakikalarca alkışlandı. Bulgaristan Türk çocukları okudukları ilahi ve şiirlerle geceye renk kattılar. Program Ku’ran hatmeden kursiyerlere teşekkür belgeleri,  iftar programına katkıda bulunan işadamlarına hediye takdimi ve toplu görüntülerle son buldu. 

Elite Event Center sahipleri Metin ve Emine Yıldırım’ın muhteşem organizasyon ve sunumu takdirle karşılandı.

www.belcikaaydinhaber.com